[有圖]咕咕咕係窗邊築巢

269 回覆
1367 Like 60 Dislike
佢地會食強架 唔好搞佢地
真心話
唔好俾佢留係到
我依加睡房窗邊係分體式冷氣機 同樓主一樣佢地築左巢係到 仆你個街依加生左仔加佢啲屎屎尿尿積左係到 臭撚到依加唔敢開窗訓 我仲要等佢地飛去我先可以清理
仲有嘈撚到仆街
幫佢成個巢搬入屋企 再關哂窗
唔比佢地入
一定要整走 之前屋企冷氣機都有 最後成屋都係蝨
上面仲有大愛巴打話唔係老鼠小強,只係鳥類 笑死
野生雀不嬲好撚污糟
之後同管理處講啦 我有朋友住嗰棵大廈會幫手清
佢嗰隻bb孵左出黎添勁得意
如果樓豬驚殘忍 又唔想同佢共生
最好就係佢有蛋之前拆佢個巢啦
巢冇咗可以再起 又唔係殺咗佢
比佢留係到生蛋其實都幾多手尾跟下
噪音呢啲事小 但細菌 屎尿 異味就
巴打要諗清楚想長痛定短痛
聽說要築巢的咕咕 總不可接觸
我卻那管千山走遍 亦要設法去捕捉
報1823就得啦
個巢入面有鳥蝨, 整走佢D蝨可能會入屋, 成屋到係, 要用蝨彈炸, 好撚煩
ching......好隔硬wor 邊間教會㗎你
清左仲有得孵?
佢孵左先清
我係邊度住關你地班人類咩事
咪撚搞鳩我 唔係入屋痾到你成床都係
根據法例,任何人未經漁護署批准,均不得干擾雀巢,否則屬違法。根據《野生動物保護條例》,私下拆走鳥巢、拿走鳥蛋或干擾其生活,最高可被罰款10萬元及入獄1年。
call漁農署, 佢可以比支藥水你, 噴一噴, d雀唔再黎, 佢地憎陣味, 人聞就似提子味
不過好細支, 佢只比一次, 會叫你出去買
收皮啦臭串連登乞衣—EDO脆餅#23833

(被追擊後第“6”個新名 : 儲錢要供824(連我名都抄埋))

想買不死鳥風褸,點買先最抵?
https://lihkg.com/thread/504716/page/1

乞衣仔經典語錄:
我:你食撚左飯未
你: 我食左屎啦

臭串想反追擊但話左自己係on9仔
https://lihkg.com/thread/941617/page/1

垃圾乞衣仔你上水未?
其實有無考慮等佢生左粒蛋
等佢飛左出去 執左佢烚熟隻蛋 再擺返入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞