覺唔覺得港島人特別優越(港島優越論)

105 回覆
129 Like 63 Dislike

根本條題應該只係「中西區同南區特別優越」

南區都優越 香港仔個d

香港仔冇大陸人 直路上山又有聖心妹 只係多啲廢老啫(不過全部廣東話純正)

避風塘個d廢佬妹下妹下咁
戇鳩
(利申:港島人)
南區西區冇普通話 耳根清靜
(有港大NDS 不過唔成問題 影響唔到人)
港島咪一樣有公屋基層
戇鳩
(利申:港島人)

港島人屌港島優越論先有說服力
算啦其實住得香港無乜邊個優越
要比嘅住歐美House有埋國藉都已經冇得比
除非你真係Mid-Level住緊House啲人 唔係只會一視同仁
屋企冇貴賤之分
Home is where the heart is
港島咪一樣有公屋基層

比你揀公屋 你住港島定執牛屎?
樓主有d cognitive distortions

南區都優越 香港仔個d

香港仔冇大陸人 直路上山又有聖心妹 只係多啲廢老啫(不過全部廣東話純正)

清除廢老已經唔成問題 南區夜晚又冇街童 又多讀唔同名校嘅學生(QC SJC SSGC YWGS)好撚清泉喎
不過交通出cwb係柒嘅
應該學元朝 四等民族

港島人
色目人
新界人(九意 新界)
支那人(深圳河以北)

利申:假膠
應該學元朝 四等民族

港島人
色目人
新界人(九意 新界)
支那人(深圳河以北)

利申:假膠

ok喎巴打

清除廢老已經唔成問題 南區夜晚又冇街童 又多讀唔同名校嘅學生(QC SJC SSGC YWGS)好撚清泉喎
不過交通出cwb係柒嘅

你中西區定南區呀

不過交通出cwb係柒嘅

你中西區定南區呀

我mix嫁

不過交通出cwb係柒嘅

你中西區定南區呀

南區嘅廢老係乞人憎之外 真係冇咩挑剔到嘅地方
當然中西區da best

不過交通出cwb係柒嘅

你中西區定南區呀

我mix嫁

父系直屬呢?
住港島係每個九龍新界賤民的夢想

我mix嫁

父系直屬呢?

咪咁on9啦
乜撚嘢年代啊

祖籍咩 on9
Hku撚留名

真係
有霸氣好多
黎北角行一轉先啦
成班福建蝗老住十幾年香港廣東話都講唔正
仲衰撚過譚仔呀姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞