教各位LOL觀念 你問我答 條條路都得

28 回覆
1 Like 30 Dislike
唔理你咩牌位 只要你問得 我都可以令你信服
因為每場既情況都唔一樣 陣容 同埋當時既雙方既血量 兵線 地圖物件係唔係度 都會影響到答案
所以最好CAP圖/有RP比我睇我先可以準確答到你
自問鑽一實力 但卡咗係銀牌

點搞好
1,下路菁英ranking分段,sup用牛配前期弱勢adc英,對方雙poke有回血,前期強,假設jg唔黎,對方無走位失誤,應該點樣打頭1-4lv? 成條兵線直接放入塔?

2,雷西對線期,通常我會E起手,咩情況Q起手?最近開始練thresh但練唔好Q技對線發揮

利申半年前200分跌咗落鑽,虛心求教
樓主銅牌你都信
我覺得銅牌都有機會inspire到我,從來都唔會輕視任何人既建議,我又唔係dopa咁高端
想問下
漢默丁格炮台會唔會食到冰仗效果?
贖罪神石同埋熾灼魔器+治癒效果嘅唯一被動可唔可以疊加?
成日見到有人兩件一齊出
1 因為對手POKE強 所以要帶守護者 唔好帶裂地 符文帶水+去質黎食炮車 同埋防止支塔掉血
2 JG唔黎既原因應該係下開刷上去 所以 你前期只能抗壓 放兵線千奇唔好推 你會愈打愈輸服
3 雷西只會E起手 Q既話對線 望左拉右 望右拉左 , 練雷西主要練捉到對面走位既動向 同埋係適當既時候 放假W 黎呃人,, 同埋招W 唔可以放太準 要預返比AD禁制 如果唔係好能難禁 主要練以上
咁能低級既問題 自己去試都有答案啦 我唔係你工具人 SORRY 自己去試98
樓豬MAIN 補位?
我S2玩到依家 咩路都玩過曬 大把人都係咁既應該
卡力斯呢個版帶咩出咩點刷好
有人話前期弱又有人話前期強
同埋唔同情況下既出裝點先好
自從s6之後啲裝都唔識出 全物理致命定要撐少少坦(黑切)
同埋gank人點連技

利申我打ng only

有冇少少可能令你改變主意?
Ok thanks, 不過你講第一第二點嗰啲都好基本,白金都知既野黎,因為我打線唔強,抗壓一向都帶呢套加海克斯閃現,問題係敵人對線強度比己方高既時候,我有一個想法就係出掠奪者符文,抗壓到有300,帶10物防+副帶綠色加強治療回血+骨甲對線主動幫adc抗傷,得閒就回城再開鞋個主動技回線上再抗,你認為呢一套有無機會打逆風線上完全取代守護者個盾?因為嗰嗰符文基本上一個普攻都可以fake出黎,或者對面用zyra呢種英根本係令到個符文抗壓好困難

第三點招勾望左拉右有無方法練好?通常我係靠觀察3-4下避勾習慣先下下中,但係頭幾下做試驗嗰陣空一次技就俾人壓制一波兵,搞到我唔敢Q,通常都係E起手
你答得我依樣野以經顯示你係用操作上分 同埋有"台服菁英"既 專嚴? 對我黎講台菁都係垃圾 唔好意思

我係未講到好深層次既野 但係抗壓路既目標就係抗壓同埋盡可能拖延對手推下塔既時間 爭取時間比JG 投資去上半部/中路去滾雪球

同埋第1點 菁英都未必識 仲會ON99帶裂地

咁既情況下仲諗贏線就好低層次,, 我以經唔想教你任何野 你一D都唔虛心
自從改左版 OP.GG 清一色都係0魂收

如果你地組合係打快節奏 唔好帶0收
如果組合兩邊打起上黎係拖後期 帶0收

卡力斯上6係野區霸主 出裝果D睇OP.GG
首先我唔係用操作上分,我操作廢過鑽石。

第二,我唔係菁英,而且都無覺得我嗰句 你教既白金都識有咩問題。

第三,如果你講極都係講表面野就唔好開post叫人問你任何分段都得既問題

第四我認真同你討論仲俾埋可行例子(帶掠奪者鞋仔)同你傾你屌我睇輕你?

第五我邊一句講過要贏線?你閱讀理解有問題?

我唔係要你教我,我係要同你討論去刺激思考
我想問用電莖椅係咪會玩得好d
OH SORRY 我睇錯野

你既諗法係OK 但係帶守護者既主要用途係幫AD 過渡前6 因為你果隻係牛 CC夠多好配JG 所以平時打線 只要JG唔出現 你都可以用身位壓上去扮有JG 同呃技 完全唔係你所諗既完美比人壓制 不過無JG幫既情況下 未回家之前會好辛苦

第3點 望左拉右 一定要用身位壓上去先 比如壓上去隻AD度 拉SUP OR 倒轉 ,, 如果只係拉一個目標 就要睇佢係用預判走位定係普通走位,, 再高LV 小小就係唔走位 通常去到大比賽先會有人咁做 同埋唔走位企定既話 只限第一次 特別有用
你問果D 全部都係表面野... 真正難學既細節野反而唔重視 你話自己菁英200 所以我覺得好低質 SORRY
主玩維克特mid(金牌)
前期遊走又冇對面中路咁高傷,又唔知對面jg位置。
咁如果選擇唔遊走,咁點減低對面遊走造成既影響力
又或者選擇遊走,咁點先確保對面唔會知我動向(ps.成日遊走行到中途俾人強姦)
仲有插眼可以插邊,有時真眼俾人拆完就冇哂眼
我岩岩卡力斯果個仲有野未答呀
我銅牌咋但想玩好一個位同一隻英
我而家大概會知道對面jg係咩位(我既level我覺得啦)
姐係例如我藍方會去對面紅插眼 睇佢幾時到 估佢食左啲乜
然後耐唔耐就走去佢對面插眼,睇下佢例如下路冇曬野怪就會ping 上路小心果啲
如果對面弱勢英我會反曬佢成個下路3 個camp 焗佢淨係係上路
但有時遇著啲唔同情況 例如對面fiora 概影 jax 達叔呢啲英,我打佢唔贏,反而會俾佢地反返轉頭
可以點做?
同埋呢個版本你覺得打野路線點行最好(包括反野),我睇話有人話藍方藍起,反對面野怪,睇下有冇機會係佢食緊紅既時候反埋紅。咁呢個詳細操作係點做
任何路線 只要係地圖上消失 對面就會有壓力 不過太低分就唔睇地圖唔識驚既 你中路放左右直草 睇下你JG 果時係邊邊 同佢一齊去放果邊既視野 連動
扑頭仔點用
安妮係咪真係垃圾英
我用佢打上過鑽三
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞