單身狗過聖誕 - 其實男仔女仔要既都係同一樣野

38 回覆
70 Like 3 Dislike
就係有人關心自己
港女唔使講啦 成日話台仔/鬼仔好溫柔 好gentlemen 佢地就係識得問多句個女仔肚唔肚餓 凍唔凍 係咪唔舒服

咁樣係咪好公主呢?其實唔係
試諗下返返下工/溫dse個陣有個女仔主動問你
「呢排係咪好辛苦 個樣好攰咁 休息多d唔好捱壞身體啊」
你都即刻對呢個女仔加哂分啦

但係依家香港既情況 不論男女仔都係自我中心得好緊要 (可能同多獨生有關)
都係想要其他人關心佢 多過自己去關心其他人(或者唔識得關心人)
所以港女會話台仔鬼仔好溫柔 好紳士
港仔又會話台妹 日本妹好正

前設:
首先你個樣要執正先 至少乾淨企理舒服
女仔唔會想阿源問佢肚唔肚餓
男仔唔會想cat girl 問三問四

肥就一定要減 唔好信咩鐘意肥妹/Dad bod
皮膚一定要執 點執不外乎戒口/水/唔好齋清水洗面 (重度暗瘡者要有耐性)
著衫一定要學 特別係顏色 唔識唔好上連登問/唔好問屋企人 有無身形都好 簡單無咁多logo/print/layer已經好夠

Counter-arguments
1- 我識邊個邊個話唔係咁喎 佢係鐘意好肥既肥妹 油頭暗瘡

係會有outliers 既 但可能佔社會1%左右
咁睇你要溝呢1% 定99%

2-有d女仔乜都唔睇齋我有無錢 有d男仔齋想同我上床 都唔係你講到咁

因為你遇到player 建議唔好阻住人搵食 (當然你可以試下 經歷下人咪會大過)(player無樣睇)

寫住咁多 同唔同意都好 預祝你聖誕快樂 (仲有10日
Strong post leave name sin
留名
留名跟樓主學野
單身狗
十日,點變唔單身。
Ptgf
著衫一定要學 特別係顏色
即係點?

類似呢d
好post留名
咁咪成個毒撚咁囉
How
純T加長/7分褲 唔似嗰啲成套都係uniqlo到買既毒撚咩

即係呢d?
你搵啲靚仔既冇得討論架喎 唔係條條formula都啱 都要就返嗰個人既身型架 唔係講到淨係識襯顏色就得囉 好似第三套高腰褲已經有唔同玩法啦
Btw有肚腩真係唔好著白T啊
會變到成個啊叔咁架
"唔係講到淨係識襯顏色就得囉"
無人講過
LM
由細到大都自己一個過所有節日
唔覺有咩問題
又講得幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞