FujiFilm討論區 (36) 8-16 12月開賣

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
講得好中

將X-T3 拆左 WR 同啲拍片function

但照道理Sensor 同 Processor 都一樣 價錢就一半
一係就等xt30出左先買20
XH1連直倒 定XT3 糾結中
XH1重少少有ibis 舊Sensor 舊Processor(未夠一年)
諗住機身連1855加35.4 & samyang12 2 玩住先
我都糾結呢2樣 依加連直倒都要平過XT3 body

XH1 7670
而家覺得55波
有防震 安全快門可以上一兩級 變相大多級光圈(只論吸光量)
但加直倒缺點太重 本身已經單反加直倒就係嫌重
XH1要直倒先開Boost Mode
XT3就唔洗直倒都開到Boost Mode
XT3 made in China , iso performance 睇對比好似比XT2更多noise
XH1 只有3級+ -EV
BTW 未用過富士 只參考網上資料
xt3 仲有upgrade 左對焦
暗位對焦 -3ev

其實最主要睇你想要機身防手震
其他黎講, xh1 同 xt3 個差別唔係想像中咁大
Xh1個價太抵玩
係就係重少少 但相對上好渣手好多
4k30 同 4k60
我唔拍片 諗過都係買部輕身D 易D拎出街
貴少少 有新買新
XT3 型好多
xh1係專業級向

其實好抵買
哇,九衝xh1 la,仲洗買xt3
係呀 細部輕身啲 帶出去都多啲
頭先行過肥花見到xh1個價並d拎卡出黎買咗 dream機又平咗咁多 cls
而家肥花xh1+直倒+3電 8k??
咁xt3有冇平到?仲係做緊9k幾?
有冇巴打報個價thx
用緊xt1既我簡直係迫我升級
8.6K
雖然我唔拍片
睇好多人講H1個movie focus好唔掂 仲差過T2
T3 見肥花新post 平10%左右
我都唔拍片,xh1正在有防震 加 16.4真係夜晚影景唔洗腳架 但係佢對焦得ev-1同埋重又唔係幾接受到
xt3 原生boost mode加 -3ev對焦 感覺又好似吸引d
版本更新後好太多了
富士影銀河極限幾多iso
百佬匯 8990
扣埋 HSBC 乜乜冬日賞好似差唔多價
爭在送嘅野唔同
百記送埋啲垃圾
35 1.4 落到3000
好似抵玩過35 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞