補koopa 既入一入泥

57 回覆
48 Like 10 Dislike

2018 maths Q17 Q19
神技ban左照教
唔水吓你班DSE點叫koopa
KOOPA信徒:呸,呢幾分唔拎我都有5**啦
所謂神技咪只係用DSE以外嘅方法去計DSE嘅syllabus,佢用D你唔識嘅嘢嚟計到答案你咪覺得好撚勁囉,個個咪攞住d神技嚟打飛機, 考評局已經開始ban呢
D所謂補習名師嘅神技架啦,我真係唔推薦大家去補啦,利申18dse 5**
泥你老母
建議你去補下中文
dse 數學咁容易
完全唔明點解要用呢d out c 神技
on99 無事搵事搞
呢家會寫明用a方法計b ans
之前係dse00都見過呢份疑似內部marking
但2018 past paper又無話不接受課程以外公式個d字眼
仲記得嗰時一考完數學即刻見到koopa開po話自己又tip中題目,用佢嘅神技就輕鬆全取分數
結果咪又係比人ban左
啲補習佬幾時肯收手真係認認真真咁教書而唔係一味用啲自以為取巧其實好柒嘅方法
其實我覺得用課程以外嘅method 去計到正確答案嘅人應該都要比full marks 唔好講人哋有無補習 如果有啲學生係有自修埋a maths pure maths有時識啲特別方法都唔奇
咁果啲方法又唔係錯 都係其中一種方法嚟計啫
利申18 dse5* 無補習 都唔鼓勵補習
On9仔一大堆
毒步B你唔係之前狂推Koopa咩
我推Kenneth only
前面有Step咪一樣out syl
有咩可能
同意
但我好討厭啲同學囫圇吞棗
背左個方法就算
乜原來真係有人會用架咩
點線嗰個照題目嘅設定係的確唔應該俾分

3D嗰個有商榷空間,但如果硬食條式照砌入去嘅話,的確係唔使做咁濟
條題目本身設計出嚟就似係想點名玩鳩佢啲學生
而家無hence 都唔比用out-syl野啦?
網上嗰份假㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞