05年BENZ CLS350係咪會好多野整

36 回覆
0 Like 0 Dislike
有無人熟?
個樣好靚
但就係心大心細 驚呢部好多野整又貴
知唔知大概要預幾多錢整
無得你預㗎喎,舊車要大整的話你真係預你幾千至幾皮都得
Check過同揸落先知有無事
巴打 知唔知呢部啲野易唔易壞
Benz 耐左你預每年都有d野要整
每次都好貴 又要搵零件
望住公司果部真係想換部新算
一年預保底一萬整車走唔甩,衰起上黎幾萬
我公司果部每年起碼5-6萬
2018年廿幾萬
冇錢就咪充大頭鬼啦,維修保養仲貴過車價
CLS 一代 2008改版前的車都唔好買
兩大問題你一定要整:

1. 引擊軸一定死,材質有問題,要換就貴到仆街,報完價多數去劏車or 賣車。
2. ABS 泵又係一定死, 呢個好少少有人 5K 幫你拆開翻新個泵,你唔識的話車房同你成個換又係好甘

第三個問題,氣壓避震又係成日要換,呢個要睇部車有無,有d車無加option用番傳統避震反為仲耐用

第四個問題,壞腦。d 油會跟住d電線慢慢滲入個腦,有料的車房會幫你未出事前換左前面組線,但一般車主都唔會理。換副腦又係貴

第五個問題,Sensor 到期。軚盤/油門 sensor 要換,ESP/ABS 燈一著,你鎖唔到brake又要整

第六個問題 , 772.9 波箱個電子 module 控制又係好易死,一死要爆波箱。改版後用722.6 係benz黎講算耐用,只係耐左係上波易打滑,落波冷車會chok

最後個問題係好撚食油,你唔比番兩三皮出黎洗下計洗下波箱,清下碳屎的話,你d油錢貴人一倍有突

點樣睇係咪改版?
1. 車頭鬼面罩二間唔係三間
2. 軚盤用 joypad 方向製,唔係上下左右分開兩組

基本上呢部車就算你買facelift版你都預左成部車比多十皮出黎翻新過晒先可以長命,放車果班太多數係senor壞同波箱chok,未改版前多數係果兩大問題開始黎料,廢事整。

呢部車好係佢出事之前都有d跡象比你睇,好少會即死。所以多數人放都放唔切。除非你真係咁好彩搵到個放車房唔用的車主,如果假日車甚至返工車的話,肯定你有排整。
上面寫錯abs泵,應該係SBC泵
巴打咁熟呢部車 睇黎係過來人
勸樓主唔好發夢喇,除非你真係好鍾意個款,你又好有錢唔介意

否則一部十年前過百萬的車,今日賣幾萬銀邊會咁著數? 真係咁抵玩個個搶黎充大頭啦,使鬼一街四眼仔同花生燈咩
師傅有料喎

呢d車款通病係邊度睇
其實好多forum可以參考,例如mbworld
不過嘥氣,好多時你整得果款車多,就知黎黎去去都係果d問題,根本係設計有事,仲有d小問題forum根本講唔晒
https://mbworld.org/forums/cls-coupe-c219-65/

樓主bookmark低
買完之後入去齊齊叫救命做整車撚
答撚左你囉,上面咁大抽字講左你都唔明?
cap埋圖你睇,一陣話我嚇你

如果買2011既有冇同樣問題 見而家廿萬頭 好吸引
Cls400 la

四十幾抵玩
一個開wor ching
睇完樓上啲巴打回覆 已經可以唔諗買呢部
under 5萬 操車 唔要斬尾 有無咩好推介
corolla
除埋呢部 我個frd 揸緊 唔想撞
accord lo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞