BNO平權聯署

48 回覆
10 Like 6 Dislike
即係你用緊語言偽術來打飛機
我有bno都覺得嘥鳩氣,我唔覺得英國佬會幫香港
佢地不會表面做到好靚,但其實好仆街
上面有巴打都講左重點,放人入去英國,雙方都會好有問題
唔使你覺得點點點 你簽咗有咩唔好?
你想唔想英國幫先
你簽完 英國做唔做人地自己會衡量 最後決定都係喺英國到
就算都是英國放人 你覺得去英國唔好嘅話 你咪唔好去
點都係多一條出路
咁點解唔簽?
唔使幻想 BNO根本係英國籍
法律嘅嘢本身就有明確定義
而且一般來講一個國家得一種國籍 根本英國有六種國籍就唔係正常情況
乜撚嘢叫generally speaking
唔係簽唔簽問題,係點解重有人成日拎住bno黎打飛機姐?
家下搞到成件事都好尷尬
再講,英國依家煩緊brexit,你覺得佢地自己都未搞掂,重會唔會理一個就快比中國食埋既一個點?
我只係希望揸住bno既人醒下,面對下現實。唔好諗d近乎0機會既野,諗下點樣踏實走好過啦
你啲嘢輪到你諗?如果人地話幫你係咪屌鳩人?我唔明點解簽個名無成本嘅嘢你要講到咁複雜
根本得英國、支那、香港、澳門、台灣、美國唔當BNO係英國人
英國係因為知BC vs BNO
支那係因為老屈你首先係支那人
香港澳門係睇身份證唔睇護照 當香港人
台灣美國根據自己立嘅國內法例(台灣《香港澳門關係條例》同美國《香港政策法》) 而當特衰同BNO都係香港人
英國佬點會俾渣BNO支那乞衣去英國乞食
事實英國一向歡迎有技術有學歷有錢既既渣BNO 移民英國
香港身份證都要住七年,英國住5年搞點
成班支那乞衣正一怨婦,老奉要人俾你居英權,弄可能本來有都變冇
到時真係比你得左,你入到去都唔會好受啦。等同如果班支那人係香港搞遊行,你都想打柒佢地啦
笑左,諗住去人地地方搞遊行去抗議
唔係輪唔輪到我諗,係得閒就話搞簽名,唔得閒又話搞簽名,搞左一兩次唔得,咪再等一兩年先搞,但我見到一年內都唔知叫人簽左幾多次
我覺得你似唔肯面對現實同想用一個最唔洗付出既方法去拎到一個好處
其實係到諗點樣抗爭bno->bc,不如諗下點到香港好過啦 近火救唔到,走到去咁遠救,做乜姐?
唔好傻啦,搵到錢,你去邊都ok
點解鬼佬咁撚憎支那人,有著數就要羅盡
特別係BNO支港人,嫌BNO唔夠仲要居英權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞