[XXX46]《MAMA》得獎女團表演「太獵奇」...誇張行徑讓網友看了「全傻眼」!

117 回覆
28 Like 64 Dislike

在昨天韓國場MAMA的所有表演舞台中,每組藝人都很用心準備,讓觀眾大飽眼福,不過有個表演卻因為「太另類」而讓韓國網友印象深刻,甚至在韓國網路上掀起討論,就是得到Best New Asian Artist(日本)的女團Hiragana Keyakizaka46的表演。

Hiragana Keyakizaka46的表演中有幾個令韓國網友覺得不知所措(?)的片段,當天的C位是成員佐佐木美玲,歌曲一開始都很正常,就跟其他偶像團體相似,但來到歌曲的高潮部分,佐佐木美玲的表情動作也越來越誇張,甚至抓住自己的脖子,這還只是開始...

之後佐佐木美玲用雙手抓住自己的頭,讓韓國網友不禁發出疑問:「是放送事故嗎?」,接著是更多令韓國網友不能理解的部分...

佐佐木美玲開始在跳舞的成員間奔跑,右邊跑完一圈換左邊一圈,左邊跑完以為要結束了,結果又跑了右邊一圈才回到中間的位置,接著才跟成員們一起跳群舞。

一小段群舞結束後,成員們開始有了各自的舞蹈動作,像是要表演現代舞的樣子,但又顯得有些不協調,因為這種表演是韓國偶像史上沒有過的表演,讓觀看節目的韓國觀眾有些驚慌。

韓國網友也紛紛留言表示:「好像有點太過頭...」、「好像在跑8字馬拉松」、「好像不是為了搞笑而做的,反而有點驚慌」、「好奇怪...」等,對於習慣看刀群舞的韓國觀眾來說,日本這種另類的表演確實會讓觀眾覺得有點負擔阿!

https://www.youtube.com/watch?v=jaXysiJMhHU&feature=youtu.be
睇到O晒咀
藝術嘅嘢啲韓國仔識條春咩
好似係有意思
舞台劇feel
我韓國舞蹈大師
剩係睇字仲以為係c位突然發癲
請TL上去咪嚇鳩死班韓仔

點解乜乜46啲名咁好笑 又舉板又奶木板
TL會當場比人抓左去韓國出道
https://www.youtube.com/watch?v=5b9Z2uLiAWw
MV都係咁,舞台無位日劇跑咪跑8字圈囉。
https://youtu.be/bmU5kWsTjNU

呢個先係經典
日本仔係咁成日整埋d獵奇mv
其實當時D韓星聽唔聽得明佢唱乜??
我可以好肯定同你講
十個有九個都唔明

不過掉返轉黎講
聽韓文歌 有幾多個又係聽得明佢地唱乜

只係聽E神 點玩假音 高音 混埋一齊唱
我諗識唱歌既
都知道有幾難唱
日本人 本身都係一個痴痴地線既民族
佢呢一次台下面好似有電視係出返首歌嘅韓文翻譯,但係最勁嘅係韓國真係冇咩邊幾個可以好似佢咁,有能力令到全場一齊大合唱之餘仲要全場人咩Fans識唱哂呢首歌
46系嘅舞成日都係咁, 配合歌曲意思有啲戲劇式嘅演出
見到南泡咁井底接受唔到同自己唔同嘅文化又學人搞國際性嘅頒獎禮, 真係
如果佢去韓國出道班韓狗真係收得皮
欅坂不嬲都係咁
依個平假欅咋,漢字仲癲
台上除鞋淋粉淋水推隊友大叫都試過
泡狗識條春舞台表演咩
死返去睇班人造雞跳艷舞啦
係囉 識鬼咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞