其實教狗應否打狗?

47 回覆
7 Like 13 Dislike
隻隻都唔同,可以唔打就唔打。我嗰隻就要打,但唔係打到佢好痛嗰種,我係用手拍佢pat pat 話唔准。只要方法一致,傳達嘅意思清晰,真係好有效。情況就好似狗媽教仔都會咬仔咁,少少痛覺可以令佢更清楚個行為係唔啱
咁你去告未?係就快
宜家都係用頸繩chok下咁
點都會打下屎忽㗎啦
但就會就住道力囉
唔打死全家
我自己會係適當既力道打patpat位再加重少少語氣去同佢訓話,多數佢地都明白你既行為動作想同佢地表達d咩野

但落街就唔得喇,最多停係度望住佢或者輕輕chok一chok條繩比佢知道
輕輕搵手指打一下佢個頭 佢就好驚
利申松鼠
松鼠真係唔好打
大力少少都死
好撚脆弱

細個有FD隻松鼠俾佢老豆彈一彈條頸一野彈死左
之前睇過條片,打佢個阿叔唔係狗主
呢隻狗成日發癲亂咬人,好似咬傷咗狗主嘅小朋友
再係咁落去就要人道毀滅,但狗主又唔想,又搞佢唔掂,就交咗畀呢個阿叔教
個阿叔係咁拍佢個頭,係因為畀嘢佢食嗰陣佢又發癲,咬傷咗阿叔隻手,先係咁拍佢
望落好似虐畜,但隻狗嘅攻擊性的確係有改善,之後亦開始嗲個阿叔
過咗好似九個月左右,隻狗終於唔會再發癲亂咬人,可以返主人到,唔洗人道毀滅
養唐狗
細個嗰時就會打佢 教到佢聽話
大個咗就唔使打 淨係用惡嘅態度話比佢聽唔可以咁做 拍下佢屎忽 佢都會知道錯(淆底嘅話會有樣睇)
其實大家所謂既打, 都係拍下佢PATPAT
打都唔乖就劏鳩埋黎食,等其他狗仔知驚
痴撚線
唔好學呀,聽講狗會認得人食過狗架
應該煮比其他狗仔食佢地先係最驚
痴撚線
警犬最抵打
一張GIF都撚唔少所謂既愛寵物撚
直係好熟狗體質
咁打係專治惡狗

Save低幅圖播畀狗睇已經有阻嚇作用
打撚到傻撚咗 緊係啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞