你地係點樣改變衣著style?

52 回覆
1 Like 0 Dislike
睇多D潮流雜誌,學下唔同風格係點襯出黎
返工可以casual wear,都係求其著,最緊要舒服
去平時未著過/好少著style ge舖頭睇下,唔識襯就望下店內model,驚就成套咁買 頭常會有襯好一套ge放埋一齊賣。

之外咪睇多d人地點著衫,睇多左就識架啦
唔好亂跟
好易mk
自己想轉先轉
識人就30歲都成日著line隻熊大T 返工
人地咪又係開開心心個個月袋2皮

月袋兩皮你咁就覺得多?定係你真係搵得少?
自己想轉先轉
識人就30歲都成日著line隻熊大T 返工
人地咪又係開開心心個個月袋2皮

其實我覺得呢d反而順眼過不倫不類全身名牌著到柒一柒
真係唔覺得出多啲街,睇下街鋪啲sales可以改變啲咩
因為香港衣著千篇一律,所以我覺得心態緊要啲
如果著呢啲又話點點點,最後咪又係複製人,首先要思想開放啲先
之後諗下自己有無偏好啲咩打扮,再搵相關雜誌/網睇
你去開邊度買衫先
留名學嘢
淨係識著T恤牛仔褲波鞋
唔著衫咪得
其實點都係都係從學人開始,睇啱覺得某人着得好睇就開始跟同搵啲類近嘅item,跟跟吓,自己再mix n match吓,就自然搵到自由嘅style
去zara買衫襯,選擇困難症就參考下模特公仔點襯
周圍睇下買下
一開始眼光未咁好同唔知自己著咩好睇
可能買左會後悔
但慢慢草下經驗就知自己岩咩style
我自己就好保守 著死一兩個自己岩既brand
鞋就買長青款
依家番工著制服
日日番到公司就換衫
著衫仲hea撚過以前讀書
真係日日一樣咁滯
去多啲H&M zara嗰啲有好多唔同種類唔同line嘅舖頭行下,睇下啲公仔點著,睇下啲staff點著,睇啱拎入fitting試下,試得多買得多就自然搵到自己舒服又好睇嘅style
學u記d sales咁著
T裇hoodie棒球褸姐係偏street,咁你試下著返d 有領嘅 eg polo,純色裇衫睇下斯文類岩唔岩
利申:唔好話我祟韓
我係會搵番同自己差唔多身高嘅韓星睇佢地著咩再諗點襯 我個人會睇李光洙同李鐘碩 當然唔係on99甘著長褸
Btw 李光洙有時襯衫著衫係真係幾好睇 斯文得黎又唔會太老成
利申:唔好話我祟韓
我係會搵番同自己差唔多身高嘅韓星睇佢地著咩再諗點襯 我個人會睇李光洙同李鐘碩 當然唔係on99甘著長褸
Btw 李光洙有時襯衫著衫係真係幾好睇 斯文得黎又唔會太老成

甘你老母
有身型著杉就著得好睇
外表成熟不如內裡成熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞