開心速遞(172)| 不要賓穎主題曲

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
阿滕今集演技
真係無得頂
除左佢,tvb應該無人carry到呢個角色
上網睇返原來原本比江美儀演

但江美儀話佢完全唔知有件咁嘅事,
冇推過個角色
阿滕個樣始終後生d, 而且剛柔並重,而江美儀就太硬淨無咩柔情果面。
係外脆內軟

有冇人知呢集係第幾集,想睇返
322 呢集好好睇
想睇多啲熊家姊妹點相處
應該會又感人又好笑
對潮偉,安仔咪係外脆內軟lor,比佢地氹幾氹就會好溫柔。對熊家人都算係口硬心軟ge,對兩個妹串完之後都會暗中幫拖。
btw, 我記得大家姐喊果3次,一次係7把叉個名比老何搵Bonnie冒認, 係潮偉面前喊;一次係佢嬲安仔暪佢拍拖,比根叔話佢自己果陣都係大肚返來先同返根叔講,不知令根叔幾傷心;
最後一次就係知到金城武 左。
但更多ge情節都係講佢記仇,有仇必報咁 基本上所有搞親佢地ge外人,大家姐都一定會10倍奉還
或者應該係話對家人,大家姐有柔情ge一面,對外人就不留情面。
早期都有集講過根叔錫3E多d, 因為佢拎好多獎學金,令水水好葡萄,最後係有一次水水幫3E R 返一科攞A先至冰釋前嫌。
大家姐未黎之前,基本上根叔最就3E; 大家姐黎之後,根叔就最聽佢話。水水淨係係前世情人節果集最得根叔care
https://www.youtube.com/watch?v=bDhSlLOlI7w

凌凌話唔界意同安仔多啲hehe戲
呀叔人設唔係應該咩都睇得化 一笑置之㗎咩 eq好似設定得愈來愈低 對大妹兩母子成日燥底
仲有一次喊係收到玻璃蘋果~
大家姐重情重義
佢去做十幾廿年戰地記者做就佢成為一個老油條加花生友
有成就成日就攞出黎炫耀, 攝影大師
衰左扮無事, 食屎扮失憶, 小學生比賽當冇贏過
俾人知道就拉埋人落水,水水買貴手袋係佢踢穿,自己食屎就成日話陳c奶食
身邊人有事就扮無意大聲講人痛處, 敵人出事會踩多兩腳扮正義就算事後發現人地係正確只會話對方唔講原因扮到自己冇錯咁
佢真係 現實公司老屎忽嘅縮影, 有功就出黎認, 出事就無左影
唔好再share 垃圾01 啲野啦
經過上次亂up 話腰斬之後已經唔想再睇

雖則係咁,我都希望編劇寫多啲安凌
但係呢個係凌凌自己講㗎噃
阿叔同david兩個既性格設定都好唔討好 偏偏公司同熊家兩邊都一定會有佢地咁濟
阿叔鳩下鳩下幾正
主線就⋯
david係嫌佢聖人唔好笑定咩?
呀叔就只可以話好過厭尖聲悶孻姑囉

6個獎,阿龔佔5個
阿藤真慘
眾人皆醉...
咁呢啲係鬥fans 多架啦
但fans 多都係好事
等我爆個靚石先~

未投票嘅記得下載BIG BIG FUN投最佳劇集、最佳拍檔、女喜啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞