P牌買CL9 未夠21

76 回覆
0 Like 17 Dislike
不過而加喺香港揸Fit仔除時有市場過啲房跑
Cl9幾好J,又唔飛得 幾好呀
差佬最愛
毅進仔唔識分CL7R同CL9
一定啦
偷位偷到乜咁, 車細內籠大
牌費油錢又慳一大截
不過俾人撞一撞就
我CL7 ,自動波,過25歲,甩左P,未夠兩年牌。
三保,8900
揾左超過10架燕流

同你一樣貪個樣,車頭車尾都係咁靚,係打側睇唔係咁靚。

至於飛唔飛得起,好主觀,香港人,有幾多個揸得盡部車?

160匹,日常用有突。2000轉行100高速冇問題。

想熱血,用+-波,野野6000轉拍高一粒,一樣好玩。觀繞180 UP冇問題。

一缸油,50L,唔經常大踩,唔係開行冷氣,行到550,平均每公里1.3,NA2000車喎!

揸左大半年,乜都冇壞過,自己非常滿意,開心使用中
其實要飛180 架架都得咁濟
0-100 / 80-160果種起步就會好明顯睇到分別
跑山更甚 4000轉地板油出彎都望住人地愈黎愈遠 下個彎唔見埋
你就知咩係揸唔揸得盡部車
唔係一定要去到top speed先叫做揸得盡
上網搵幅圖J 吓咪算囉
之前撞咗部GD3 自炒嘅 成條車陣彎咗 想救都救唔返
。。。量產車計無牛仲要under 2000cc都唔係架架得掛。。。
不過你岩 大cc優勢係80-100打後仲有力去
如果玩街坊灣玩到推頭 先玩得盡香港都好難 就算係推同唔推頭中間 都係玩命 top speed 更加。。。
無研究其他
但jazz官方數據上到208km/h
所以咪話唔多 當年拎部廿幾碎千五仔死踩都係得17X唔上 仲要係直路無車咁等
當年呀嘛
而家Ford果架1.0T三缸 都上到185
雖然呢d車根本唔預拎黎飛
只可以講200唔係咁易上 只係被啲2000cc turbo 歐洲車神化左姐
歐洲2.0T好多已經唔係呢個level
係250km/h以上
你睇返2015 Mazda2 1.5L
都上到199km/h
就知真係今時唔同往日
btw我從來唔覺得accord係拎黎飛
佢可能動力足d 但始終底盤懸掛唔係真係咁運動
歐洲2.0 T 本身車夠重 變相行200都好定
所以係外國讀書個時D同學個個部AUDI 都話輕輕上200 渣車日本160 170個尾都好條浮 隔音差都唔會再踩上車
CL呢代accord個底盤都叫好 起碼頭轆係雙搖臂 尾轆係多連桿 D灣硬橋硬碼D 但負出係車重 civic FD係前麥花臣 加後雙搖臂又出奇地好灣 你見BMW同拉利都 堅持行前後雙搖臂
當然CL7R 同CL9 一定條避震機唔同 CL9係家庭車一定係淋D 自然灣無咁令
咁CU2呢
gk5 180 都唔係咩難事啦
GK5副L15B
1500cc NA 可以做到132ps/ 155Nm 而符合而家啲環保例
根本係痴線
依家好多車都過到200,耐少少咁解
巴打 你高速同市區比例係幾多?
同埋幾錢入滿50L?
聽落都好平油錢
唔係腳車,市區高速比例好飄忽,當5050掛

50L 入滿幾錢?
你話我知油站牌價幾錢L?
Shell $16.38/L
5050都做到$1.3/km 算好慳
CL7咁撚醜都話靚
個頭又唔醒神
我22歲 P牌
今日問scirocco 1.4 都要$83xx三保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞