[10月基友番] 刀劍神域 Alicization(第三季) 討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
應該又半集講 半集打騎士
冇可能
仲有大把野講,除Administrator外,仲有禁忌目錄既bug,整合騎士既由來,其他重要事等等
個npc開埋個command list俾桐人睇,咁桐人背左佢咪可以做埋GM屌打其他人?
識果堆指令唔代表實戰勁架,你睇下啲整合騎士個個渣劍重要桐人個權限唔夠人高
睇cm
Ugo
就算知道都冇權限用
佢地係上級修劍士 唔係神聖術師
信長配得好過松岡
係松岡戲分唔夠定太自滿
聽Eugeo聽到起哂雞皮
基友先係主角
桐人係配角
信長真係配到好入神
9up
如果桐狗好番
去番現實世界報告番UW啲野
咁個Admin咪會仆街囉

Btw 定又係好似之前咁咩記憶都冇晒

但做戲係唔會做到咁簡單就完
冇權限用=up完command但冇效果?

1/即係d command可以當係物件咁看待? 個人唔夠lv就用唔到, 咁?
1.1/既然如此, 殺怪升lv or 練劍, 升物品操作權, 咪可以屈高階command
1.2/再唔係, 由低lv command練起每日up幾百句, 照原理都升到物品操作權?

2/張list咁多句, 就算用唔晒/用唔到全部, 用到10幾招的話,
當佢組合技咁出, 應該都夠做啦, generate element+變形+action都夠玩
玩到好似王之財寶咁都得喇
好似世紀帝國張cheatlist 咁
唔會冇哂 今次冇限制記憶入去
admin整個禁忌目錄反而幫到Rath
Rath想知人工搖光可唔可以以自己道德論理觀違反禁忌目錄
但admin捉到人違反就會捉走人
反而係code 871阻住Rath 如阿兹利卡老師/Eugeo
唔係法師識曬所有魔法就無敵架嗎
可以參考FZ, 王之財寶都被狂蘭玩番轉頭,同樣道理

同埋神聖術要用空間資源,會用盡
所以班整合騎士一直都用神器黎打,神聖術做輔助,今集個支配術+記憶解放先係主力,on99 射幾十條魔法出黎,一劍都可以掃低曬
1.command係手段 用嚟操控空間資源(神聖力)
你想像力勁嘅話係唔洗嘅

1.1 係 但練劍效率低 因爲Rath係想人係極端環境下違反禁忌目錄 唔係安穩咁生活

1.2 都係個句 你唔打怪嘅話效率就好低
但點解小愛麗絲神聖術勁過賽魯卡就係因為佢喺平時生活都會用 賽魯卡就練習嗰時先會用

2. 係 但空間資源有限 你change shape都會消耗
高級神聖術師可以一次過可以操控十個因素(雙手)
成班金手指
外掛ONLINE
今季真係有之前咁嘅外掛feel咩
大家一齊開掛你唔覺得
桐狗有邊次打大佬唔開掛?
今季都有logic嘅
睇定啲先
小說我有睇既BTW後期我已經唔知睇緊D咩
要放空個腦先可以睇埋落去(打既部分)
咪就係心念系統囉
有人串係聲控系統
大聲=WIN
好似數碼暴龍咁
加速世界既心意system
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞