[育成會員] fromis_9 討論區(16) 出道先行曲《Glass Shoes》不知不覺已經陪伴咗我地一年啦!

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
SMA投票app分開左3個, 應該係三個地區唔同玩法
咁仆街嘅咩
分邊3個 ?
講翻清楚少少今年SMA既細節先
SMA新人獎係會有三個得獎者, 今年估計會頒比2女團1男團
而個評審準則係咁既
30%評審 + 40% 實體同digital專輯銷售量(計Gaon) + 30%投票

SMA算係最有可能拎到既一個新人獎
因為專輯個到係計全年, 而我地全年有三隻專, 計埋係過左本月條數 (咁當然係唔夠唉鬆鬥 )
截至11月既銷售量可以睇呢到: https://pbs.twimg.com/media/Dts0DHeWwAILFlM.jpg

而投票方面係分左三個地區:韓國、Global同Asean (東南亞)
投票亦都係分開左三個app
三個地區既票數所佔既比率係 50 : 42.5 : 7.5
而9隻係韓國同Asean既ranking都唔低, 一路徘徊係第1同第2
但Global個ranking係得第4,仲要投票率好低

基本上要拎到新人獎, 就係唔洗同唉鬆鬥, 贏左本月就得
而大家可以做既野就係
1. 全力係Global到投票 (當然你有方法可以投埋韓國同Asean係最好)
2. 幫手將投票呢件事傳出去, facebook, twitter, reddit乜都好

有關每日投票既數據同細節可以留意呢個twitter page
https://twitter.com/fromisnumbers
另外都可以睇埋上面既reddit post
第一次見方圓爸 咁認真搞個說明文
當然both啦我
global由我投嗰陣佢地已經係第三第四名
global真係無人投
唔識搞 ...
我只投到韓國
但話時話
咁姐係我地呢個post已經3邊都有人投?
識貨

順便講下點樣投票
投票一日可以投10次,每次要用100pt
最快既方法就係In-app charge,姐係比錢買pt投票
不過如果你同我一樣都係窮撚 就唯有揀Video charge或者Bonus charge
Video就係瘋狂睇廣告,每睇一次就有10pt,大家食飯柯屎打J既時候都可以禁下,積少成多
而Bonus charge就係做下問卷,玩下驚咁,時間可能要好耐,但拎到既pt比較多
但唯一注意既係你做完個樣野有機會係得個吉,拎唔到pt
大家穩陣起見其實瘋狂睇片最實際
https://youtu.be/yDPQvLIyECY

大家睇咗小白最新嘅channel_9未
岩岩狗沖返屋企睇完
小白真係超超超勁爆可愛
仲要係黑憲 好想跟佢學畫畫

娜咕經過:完啦無啦
小白巨作

承包小白呢十幾分鐘既笑容
佢畫我做松鼠呀

咁夜出圖都好少有
隔咗幾分鐘 都有得炒車?
你特登撞車?
哦~你地夾埋既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞