求明燈指引 ive civil or ouhd civil

20 回覆
0 Like 2 Dislike
求詳盡解釋,聽聞 HD 係用英文教書,自己英文好差 DSE拎 1 ,但又想讀大學邊間升學好,因為考牌一定要大學學位。但聽聞 I've 搵工會順利好多, 公司又會比錢你讀大學 pt
ive for sure
Hd英文都要2啦
Hd英文都要2啦

fd 升都得
大把人讀ive civil 揾唔到工
加上好多人都唔可以順利畢業
ive civil 有hkie 認可,ouhd civil 好似冇
雖然兩個都係乞食 ,但ive civil 無咁乞
至於點解會乞食,你要問返鏗哥
升u唔係space hkcc cccu比較好咩

civil non jupas升u既人根本微乎其微
聽聞 ive 有實習,之後搵工易好多。之後做二三年有經驗,公司會比錢同推薦信你讀 pt degree

16年 Hku civil yr3 below3.6 出condi offer 3.6
聽聞 ive 有實習,之後搵工易好多。之後做二三年有經驗,公司會比錢同推薦信你讀 pt degree

大把人冇實習
那有實習,你老母

16年 Hku civil yr3 below3.6 出condi offer 3.6

ive civil可以直升hku yr3?仲要3.6?
印象中要3.8+ 仲要入yr1
poly city就3.5+ yr3
其實,讀到本科而考到牌嘅,少之又少,ive會比ou多好多師兄姐,喺人際網絡上,點都贏ou,重有,你可以讀vtc自己搞嘅degree ,佢本身都有hkie認證的,而ou本身無做開有關建築工程有關的科目。我認識嘅人當中,有人喺讀完博士先考到牌。
Ps:我唔喺讀土木,但讀緊相闗學科,共勉之!

ive civil可以直升hku yr3?仲要3.6?
印象中要3.8+ 仲要入yr1
poly city就3.5+ yr3

其實以我所知,港大啲老師唔太多註冊工程師,反而city同poly多啲註冊工程師,始終呢行都喺個牌重要過學歴!
ive civil>thei/rmit civil
2個degree都有hkie認可
ive出黎做大把師兄照住
ou civil你唔講我都唔知有
2樣都唔好
乜ou有hd仲要civil?
Ive for sure
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞