方大同 TIO 靈心之子巡迴演唱會

433 回覆
40 Like 7 Dislike
南音個「紅」接唔到
JTW啲歌真係要現場聽
依家愈聽愈覺得正
下次一定都會買晒咁多場 坐880真係比280有氣氛好多
不過感覺有好多人都唔熟佢啲新歌,有啲可惜,其實佢好多新歌都好好聽
想問每天每天嗰陣,到底個「存在」係真係唔唱定大同想我地唱? 我兩日都唱左出口,但身邊冇人唱
btw好想聽 暖、詩人的情人、愛在、關於愛的定義
佢有時想我地合唱既位都停得有點奇怪,好難捉摸
佢d新歌live好過cd好多
南音個「紅」接唔到

南音應該唔係預fans唱,首歌咁認真
琴晚有人唱嗰吓覺得好odd

聽得多佢live會知道佢某啲歌詞係慣性唔唱,或者唔會上高音
琴日唔計農夫果part 最正真係如果愛 聽到個節奏係會自己企起身un
停個d合唱位,有時上唔到個key
味道 flow 悟空 很不低調要live
正好多
同意
上次紅館開左三場
睇左頭尾兩場,尾場7成左右
不過頭場爆既

老粉一名
佢真係好難捉摸 我都係因為睇完第一晚俾佢伏過,第二晚先跟到
好不容易
方大同不嬲live正過cd (係編曲方面)
佢back to wonderland live既編曲正過cd好多
Flow 真係live好聽好多
每天每天
公園
要live band呀!啲歌唔再係以前一支木吉或鋼琴已經好聽果種柔和風,依家新歌upbeat好多,聽cd好難咁震撼!
大同好慘開完演唱會都係得一個3個月前嘅po討論佢
已經開始掛住喇
但都比我想像中多人😅
本身以為佢無係香港宣傳咁耐,兩場都應該好吉,但出奇地多!氣氛又好!超正😍
白髮好正 好浪漫
佢本身把聲就好浪漫
好鐘意聽佢講英文 好有魅力
講中文就好好笑
Agger 希望唔好再等咁耐先開一次
估唔到連登都咁多大同fans
我以前入左fans club 上次紅館跟佢地買飛 人生第一次坐紅館第一排 大同仲有行過黎握手 好感動好開心
我今年睇第一場都坐第一排 冇得握手 不過係坐到最邊嘅位 條頸好辛苦

見到個場坐唔爆 仲怕佢會唔開心
佢rap第一句嗰陣好型痴線聽咗好多次

我一出世就識睇梅花易數
好好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞