英國飲茶日常

242 回覆
139 Like 46 Dislike

邊有人食Fish and Chips 去餐廳食架。。
梗係去take away, 叫佢新炸比你,再加scrapes 等佢keep 住熱
飯到屋企就用手食,一啖魚一啖啤酒
下次有機會試
美國飲茶有推車仔同啫喱食
啫喱仲有埋把遮仔
Burger & lobster變左遊客生意咁
認真好多大陸同香港人食
一開始食佢個陣仲係£20
大陸西淨係會食好出命既餐廳同中餐 因為佢地唔識睇英文menu
利申: 之後同過大陸人食日本野 佢屌9間野冇中文menu 之後9叫 之後唔食 話唔中意 搞到我㚒多左錢 以後唔同佢食

慘慘豬

其實英國人入面都有遇過一兩好既大陸人
(可能受過外國教育唔同啲)
但英文基本對答都唔明個啲 用google translate 寫essay個啲
極皮視 (唔識寫)
唔知邊度買個ielts返黎
有 一定有好既大陸人 好多都好nice
但係佢地真係好伏 姐係你expect 佢地做A 佢地一定做b c d 明明好易
之後佢地大部人都搵代寫
大陸人係全世界 最伏既民族
上海女朋友表示 alevel 3A* , ielts 8.5 我先得8
屈哂機 咁一定有好多叻既大陸人既
但佢會咁勁會唔會反而覺得同你溝通唔到
冇試過一齊做project 但點解英國既代寫冇人拉 點解會”合法”?
佢平時好蠢,乜都我搞
讀書同生活技能 分開既
不過有個醒目女朋友都幾正
搞咩?
oppsssss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞