認真想問有幾多男仔係真係想拍拖?

531 回覆
1136 Like 39 Dislike
其實自己一個幾輕鬆,想做咩就做咩
又唔洗介意其他野,城府都淺番
唔洗鬥黎鬥去
係有時候過時過節會寂寞啲
習慣左就冇問題
除非家人,朋友,兄弟全部都唔得閒
咁咪打下機,總會過去
你咁講咩意思呀!?姐係唔信我啦 !?
乜我喺你眼中係d咁嘅人嚟架咩 !?

唉屌
唔肯為自己行為負責
做衰人做仆街嘢,但又唔肯認自己係
唔知依家係咪一個人慣,已經連人多既地方都覺得好嘈
服待多呢 出完錢仲要你諗埋帶佢去邊玩
拍拖?
去薄扶林大學偉倫堂大把仔仔晚扑都得

遇到個真係啱嘅
就真係想同佢拍
其他果啲 可有可無
以前拍過好幾次
以前仲細讀緊書個時無諗太多
淨係想有人陪下自己
但人愈大,拍拖就會講未來

望住自己又無能力,望住香港我又唔想結婚生仔組織家庭
我都廢事再搵,無心結婚又比人話浪費人地青春

同埋無論細定大,感情關係都係好薄弱
係一段認真嘅關係黎講
要長時間照顧對方嘅感受的確有時候會好辛苦
自己已經多壓力仲要處理埋你嘅情緒
雖然戀愛帶黎嘅幸福感同陪伴係吸引
但現階段更加享受一個人嘅時光
努力提升自己嘅價值
做咩都只需要同自己交代
過時過節見到情侶放閃光彈亦唔會葡萄
見得多就慣
最緊要知道自己嘅價值同埋真正想要d咩
真係遇到覺得啱嘅對象咪試下囉
有你嘅生活固然好
冇嘅話係有啲可惜
但亦都僅此而已
自己一個都過得不錯
屌 唔好咁中得唔得呀?
唔想再用心用力去了解一個人 之後又比人飛了
貪玩 未定性唔想害人
因為呢咁多年心態慢慢改變

由以前甩左拖都頭幾年都會好似大部份人咁傷春悲秋叫下春,但對愛情仲有啲期待 >
慢慢習慣一個人,不過都會諗住隨緣,有冇拖拍都都無所謂 >
眼看社會環境愈黎愈柯刻e. g. 金錢,社會因素,道德,權利與義務,女仔的質素,etc >
慢慢就會識得去衡量 一個人生活 vs 拍拖結婚 的得與失 >
之後就會發覺而家一個人生活呢條路最岩自己,hea hea地廢廢地,但自給自足,唔駛揹咁多重擔輕輕鬆。拍拖?不了

問心要為我而家快樂指數俾分我會俾90%

人生苦短,盡快搵到條自己覺得最岩最舒服行既路就得。呢一刻要我湊女花時間精神我真係寧願打多兩鋪機睇多兩本書算
係d 毒撚成日話想拍拖啫
拍緊/拍過就知有幾煩
同女朋友都算 仲要奉旨咁應酬埋佢屋企人
煩上加煩
咪因為d女人lo屌你老母
我拍咁撚多次
認認真真咁拍
屌你地老母
全部淨係講對唔住
然後綠帽
吃屎啦
吊 我從來都唔物質 唔好講送好多禮物
連生日都無禮物 情人節聖誕節乜乜乜都唔慶祝
到頭黎 係 我 比 人 帽
所以話唔撚洗對男人咁好
我想同男仔拍拖
拍乜鳩拖,屌你老母
你條女隨時俾帽你戴,由其呢啲大時大節
都係叫雞輕鬆下算鳩數啦
男人又咪係咁
一開始係話自己一定唔會食回頭草
Ex一返黎揾佢 就人間蒸發咁
過左成個星期先同我講返成件事
講完之後就不讀不回
吊你老母
成日要諗驚喜其實好痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞