有咩歌唔係情歌但你會聽到喊?

231 回覆
8 Like 1 Dislike
徐佳瑩
尋人啟事
只要一分鐘

只要一分鐘我都唔知係咪情歌,但我無用愛情代入

呢兩首
上年嫲嫲過左身,我聽到喊
末班車
抱過骨灰就知咩事

Fix you

仲有viva la vida live 版

viva la vida真係
果種氣魄,我搵唔到第二首歌做到真係
最勁既,係佢用個咁平白既曲風唱腔,可以表達到君臨天下果種大氣
又用同一個表達到潦倒失意既淒涼,兩種feel mix埋,真係情感爆炸

加埋歌詞用字同歷史,我敢話真係alternative rock既巔峰
蘇打綠
小時候
獨處的時候
好多...
Canon in d
有次聽人拉小提琴拉得好好聽 忍唔住流左眼淚
啱啱睇完1q題po 以為又係1q題
So far away

How do I live without the one I love

fiction癲d
真係喊到痴根

I hope it's worth it
What's left behind me, yeah
I know you'll find your own way
When I'm not with you
So tell everybody
The ones who walk beside me, yeah
I know you'll find your own way
When I'm not with you tonight

真係睇到都起哂真皮

now i think i understand how this world can overcome a man
不吐不快

呢首都叫唔係情歌
笑忘書
負親+1
個MV不得了
負親
誰伴我闖蕩
推銷員之死
第一聽個陣
乾杯
估唔到有人講陳綺貞
btw yiruma - kiss the rain
一覺醒來
男人心一字馬
[Kara -Vietsub] [MAD] Hanabira No Toki
活着多好
負親

我daddy 果時走左
一聽都喊到崩潰
咁大個人睇咩戲聽咩歌都未喊過
唯獨負親個MV連首歌真係
尋晚係
2013 Live 夕陽無限好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞