[全球免費直播] 港超聯 - 17:30 - 東方 vs 大埔

391 回覆
16 Like 6 Dislike
東方 vs 大埔
時間: 17:30
地點: 香港大球場

live: https://tv.on.cc/sportlive/

支持 東方
支持 大埔
東方:

東方龍獅今季走勢不俗,各項賽事未嘗一敗,今日面對上季「2哥」和富大埔,對手雖有後防大將艾華度停賽,惟主教練陳婉婷坦承優勢不大:「對手少咗艾華度點計都係好事,但佢哋兵源充足,杜度大可退後一格打中堅。但我相信佢哋會『擺大個頭』,哈利、勞高及伊高沙托尼一齊用,所以我哋喺防守一對一、同應付高空波方面都要小心啲。」

牛丸讚菁英盃收練兵之效
東方龍獅於上場賽和富力R&F的菁英盃,派遣多位今季較少上陣的球員出場,「牛丸」大讚他們表現為日後調兵遣將提供更多選擇:「一班少上陣嘅球員由開季到依家表現同態度都好好,上場終於畀到機會佢哋,而佢哋亦把握到。我覺得佢哋證明自己有能力之餘,亦話到畀球會知有唔同嘅選擇。」
大埔:

艾華度停賽堅Sir望減輕影響
大埔主教練李志堅表示,球隊下半季要應付亞協戰線下,上仗出戰菁英盃的分組賽賽制,讓球隊多了試陣及輪換空間︰「嚟緊要踢亞協嘅時候,會連續兩個禮拜1周3賽,當中包括菁英盃賽事,到時要有取捨。」對於今仗有中堅艾華度停賽,「堅Sir」則希望不會對防守構成太大問題︰「作為防守主力,佢停賽對隊波實有影響,好在東方喺高波方面壓力唔算太多。其實今個星期都有好幾支前列球隊互撼,相信踢完今輪賽事後,聯賽形勢會更加明朗,所以大家都會好認真對待今場波。」
評述: 陳志康、邢安邦、大頭
唔想登記on.cc會員, 東方fanpage都會有免費直播

https://www.facebook.com/EasternLongLionsFootball/
東方+2gc
打柒MMA埔
上番榜首
大埔個admin好唔鐘意太子威?

東方正選

葉鴻輝
鄭璟昊 井川祐輔 基頓 黃梓浩
迪高 梁振邦
艾華頓 林嘉緯 徐德帥
洛迪古斯

大埔正選

曾文輝
馮慶燁 杜度 梁冠聰
李家豪 陳肇鈞 黃威 翟廷峯
勞高 哈利 伊高沙托尼

勞高 哈利 伊高沙托尼
最攻
又無小明
無大廚唔算最攻
雙方後備球員

東方
廖富源 [GK], 劉浩霖, 笠臣, 曾至孝, 李康廉, 姚浩明, 茹子楠

大埔
李瀚灝 [GK], 李嘉耀, 楊賜麟, 大衛拉菲爾, 唐道碧, 基藍馬, 鍾偉強
笑唐道碧個抽水怪去左邊
好穩陣,大埔難踢
睇排面似入球show
分分鐘北上, 都無欲無求, 亞冠又踢過
東方又賣港
畜力又賣港
真係支持唔落
裁判員 : 陸建燊
助理裁判員1 : 羅銘亮
助理裁判員2 : 林迺基
後備裁判員 : 梁仲賢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞