有冇巴絲打算去日本留學?

17 回覆
0 Like 0 Dislike
係幾個po留左言都冇人覆 想集合一啲有意去日本留學既巴絲一齊傾下

近年考慮到自己都唔細 份工搵得唔多又冇前途又頹 諗下仲有少少青春 打算出去見識下 自己日文都係初學 不過就好有興趣 上網睇完一輪資料 大概以我會考完就出後做野 係要讀一年語言學校先可以考入學試

我想問下到底語言學校係純教你日文定係其它學術上既野都會教?佢又有分1年同年半等等既課程 日文上到手的話 係咪1年就夠?

銀行要有幾多錢先會批比你留學?
有啲話廿萬 有啲話幾十萬

諗好讀邊間語言學校係咪自己聯絡果間野就得?搵中介會唔會好啲?

我初步係打算18年4月入學 有冇人一齊傾下
exchange算唔算
exchange算唔算

去左
exchange算唔算

去左

報左黎緊去
exchange算唔算

去左

報左黎緊去

日文去到咩程度
你諗住買咩上網卡?
exchange算唔算

去左

報左黎緊去

日文去到咩程度
你諗住買咩上網卡?

而加N2
我下半年先去 仲未諗到
黎緊4月去讀語言學校
關於存款證明要幾多係睇你留學嘅時間長短而唔同
留學一年嘅話大慨要出示到20萬港元以上存款證明
留名

冇錢但想去試下
黎緊4月去讀語言學校

我要下年4月先報 儲多少少同埋準備好啲先去 巴打諗好報邊間未
留名

冇錢但想去試下

我都冇錢 儲落都係十幾萬 要跪下老豆
黎緊4月去讀語言學校

我要下年4月先報 儲多少少同埋準備好啲先去 巴打諗好報邊間未

仲有諗好eju考邊科未
上網睇好似除左選擇題仲會有500字既作文 應該類似通識?
黎緊4月去讀語言學校

仲有諗好eju考邊科未
上網睇好似除左選擇題仲會有500字既作文 應該類似通識?

差唔多半前已經報左語言學校

基本上語言學校淨係得日文堂
另外有部份語言學校就有加錢上其他堂 英文 數學等等

eju未諗
去完exchange
經u去
我個時係銀行要有100萬日圓(7萬幾港紙)
日文程度已經pass左N1不過其他同學pass左N2就可以去
過到去都係上日文堂同埋上用日文教既堂
去完exchange
經u去
我個時係銀行要有100萬日圓(7萬幾港紙)
日文程度已經pass左N1不過其他同學pass左N2就可以去
過到去都係上日文堂同埋上用日文教既堂

要7萬hkd
有無人考慮讀短大?
巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞