除左shadowsocks,仲有咩翻牆軟件啱裝在raspberry 3B+ server?

21 回覆
1 Like 2 Dislike
準備去鄰國幾日,由於要用鄰國sim卡的關係需要翻牆,以前試過openvpn在當地唔work;shadowsocks曾經試過連到,唔知最近有冇block左...

唔知仲有咩替代品?
sim card未必一定睇唔到香港, 你用邊張先?
翻唔到黎香港
支那聯通
加油 翻牆啦
好詳細,感謝
...你用香港買既聯通SIM係會自動翻架喎...
上次用聯通SIM喺深圳完全冇問題
係大陸聯通sim
openvpn都work, 但你個port要set去443
自己搭個 v2ray vmess ,加Cloudflare websocket
用 TLS 443 吹你唔脹 vmess 完又捉你唔到
試過traffic一大就block
學校個Cisco AnyConnent 指block埋

Shadowsocks無事
翻牆算唔算犯法?有無人捉?
shadowsocks-libev翻牆真係未失過手
我都用緊係唔錯, 但睇log成日都比d不明ip係咁撞, 開頭仲會識自動block左佢, 但過一排unblock左之後, 佢地醒水識試兩次再隔一陣再試, 都唔知會唔會有d咩安全問題

Sat Dec 22 23:57:48 2018 daemon.err /usr/bin/ss-server[2164]: failed to handshake with 184.105.247.196: authentication error
類似呢個咁
莫非係GFW試探連線?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞