升級電腦,此 Config 性價比 OK 嗎?

35 回覆
0 Like 1 Dislike

86快極咪又係86

有錢的話我夠想買法拉里

你最大budget其實幾多?你講左大家會更加容易幫你諗
買電腦唔好咁快講性價比,應該講budget先

5000 - 7000,上個post話5000俾人叫收嗲

86快極咪又係86

有錢的話我夠想買法拉里

你5000蚊想買i7 7700k同1060 8gb
你買得到嘅冇人會叫你收嗲

你原本機箱係咩機箱?

Micro atx

7600k時脈高,其實k板代表乜?
DDR4 2400係咪夠用唔洗用再快d?

k 版可超頻,只限配z系底板
ram 速度影響極細

ram速度影響可以有20個fps以上
問題係佢唔上z板係用唔到更快嘅ram

底板ram ,20fps

2166同3200比的話 唔止20
不過唔係隻隻game一樣

你係咪講緊打lol差20fps

你原本機箱係咩機箱?

Micro atx

要知道你裝唔裝到雙冷排

無諗裝

7600k時脈高,其實k板代表乜?
DDR4 2400係咪夠用唔洗用再快d?

k 版可超頻,只限配z系底板
ram 速度影響極細

ram速度影響可以有20個fps以上
問題係佢唔上z板係用唔到更快嘅ram

底板ram ,20fps

2166同3200比的話 唔止20
不過唔係隻隻game一樣

你係咪講緊打lol差20fps

睇前面啦屌
戇鳩

86快極咪又係86

有錢的話我夠想買法拉里

仲要係咁問洗唔洗買超到嘅ram, budget都唔夠, 不如講番你自己本身有咩心水啦, 用H270M 唔洗K啦, 7500都可以架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞