[ORBIT] LOOΠΔ 本月少女討論區 (10) - LOONA Studio 完, 幾時CB?

999 回覆
9 Like 8 Dislike
有concept係好事 但愈黎愈少人支持仲行得到落去
本土fans少,音源收晒皮
BBC仲唔識死
Loona will not come to Sma tmr they have schedule
Twitter睇到
唔係好熟 想問吓
雖然我知本月海外好勁
但我唔知點解海外可以咁勁
係佢地做好多海外嘅推廣定點?
同埋點解本土咁弱?
有無大神解釋吓?
真,見到有人咁講
They(some of fansite that i know) still will come to Loona event but just not upload picture again on twitter so close that fansite doesnt mean they leave the girls they are still there for supporting the girls
活動/商演都冇咩,comeback咁耐先有 都會忙到咁
冇獎咪唔去囉
Cafe,SNS嘅post有晒英文翻譯
Loona TV又係即日有翻譯
賣飛嘅活動唔洗實名認證
嘩. 有英文翻譯 同埋唔洗實名就咁多海外追
咁點解其他團唔跟做英文翻譯? / 無實名制
定係多海外飯 會引來韓飯不滿定點?

真心求學野

我見你地每次po嘅 信息都係英文 .. 好似海外消息好靈通咁
同埋好多外國分析狂orbit
至少佢有獨特嘅世界觀 呢樣其他都好少有
以我印象一開始去到1/3都仲係wfc
雖然早期都有翻譯 但View都好差
到Kim Lip Eclipse開始多海外飯留意
去到Choerry LCM同OEC就開始有世界觀
果陣BBC又搞下活動送野 又有達成View數任務公開choreography(家陣就咩都冇哂)
簡單黎講 應該歌同Concept吸引到海外飯
海外開始多Reaction同Cover
多人討論世界觀 想睇故事下一步點
慢慢咪愈黎愈多海外飯
大約係咁 求補充
外國紅 係因為kimlip出左首eclipse
eclipse+singing in the rain已經食中曬成班海外飯最鐘意既曲風
成個oec出既歌都食中曬海外飯最鐘意既風格
再乘機出多隊yyxy 有les最愛既yves 同受外國飯歡迎既gowon同chuu
加上佢sns所有野都有英文翻譯對海外飯好user friendly

本土弱 係因為solo歌食唔中韓飯style
+新女團競爭大 +韓國本土前期宣傳時間太長
同加上當時防彈開左條mv世界觀路線
吸引左一堆新既海外飯留意kpop 特別既世界觀

BBC
Kimjini私人twitter仲係睇得出好愛賢真
不過bbc
又close多個站
GoWon站

本月唔去SMA
如果攞到新人獎嘅話仲大獲
全世界orbit一齊暴動都似
都係輸俾IZONE/(G)I-DLE架啦
所有站一齊關
都唔知點計 投票贏幾條街
Btw 今日iz*one 去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞