召集所有鍾意K-ON! 輕音少女嘅面孔#36 平沢唯 誕生日おめでとう!!!!!!!!!!

1001 回覆
36 Like 4 Dislike
好似結他咁纜喺個身度嗰支?
係!!keytar
好好彩喺香港搵到全新
嗰支應該點玩法
隻左手係負責做d咩
左手負責slide、轉effect、轉音色
或者插吓袋單手彈扮型都可以
可唔可以扮結他聲
可以!其實入面嘅effect係比較多DJ用果種合成聲
咁咪可以成隊都用keytar 扮埋鼓
可以
其實roland今年出咗新keytar 仲正 不過好撚大個
巴打有冇玩k-on嘅歌 上面有譜
有玩過don‘t say lazy
諗緊玩埋listen 不過呢首bandmate都掉低咗一輪
真係個個都玩don't say lazy先
入坑必玩 幾乎每一個ACGband嘅人都會識 簡直係世界共通語言
有無mugi咁大隻

4kg初頭搬到死死吓 不過而家可以拎住上三層樓梯唔點傳奇了
新人留名
暑假果陣買咗korg rk-100
有無mugi咁大隻

4kg初頭搬到死死吓 不過而家可以拎住上三層樓梯唔點喘氣
真係一個傳奇呀
我都想買返支mg69
不過要搵下
識彈琴
mg69…一係取捨外型 一係取捨型號
其實佢好common但係要exactly一樣真係要搵
ching加油 當初搵到rk100s真係感動到喊出來
其實我都唔知邊到落手好
又唔知有無得訂,又唔知大約幾錢,萬一比我搵到有得訂/有現貨但係又唔夠錢嘅話,嗰一種嘅無奈....
Ching好似係玩開樂器啵
我啱啱學咗結他一年,有支黑色Lea Paul
去通利問 rk100s都係膽粗粗去問佢哋會唔會有 先奇蹟咁遇上
玩開keyboard,學琴由細學到大
最近鍾意玩analog synthesizer
原來細細個就有玩
我成日唔敢行入去啲琴行,入面啲氣氛好似入面個個都係大佬級咁,唔識唔好嚟
情況有啲似史萊姆經過Boss房
可以試吓去尖沙嘴果間 佢哋嘅電子部好大
最近仲裝修完
個到d人個樣串串貢又真
下面賣結他都好d
係咪最大嗰一間
我第一次揀結他就喺嗰度,不過睇唔啱,最後去咗附近嘅柏斯睇,一揀就中

柏斯選擇少D 但係如果夾band可能會啱D~佢哋D staff好多都夾開band
但係佢哋冇代理synthesizer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞