港人自救

48 回覆
25 Like 3 Dislike
依個petition 已經有一萬人簽左https://petition.parliament.uk/petitions/223531
英國政府短期內要回應, 相信會係英國或國際社會有一定既noise.

當中有好多五毛/hater 話英國社會無人支持, 其實唔係無道理. 而家有一萬人簽署係第一步.

我地應該趁著個勢, 將
1. 香港現況話俾英國及國際社會知, 同埋解釋
2. 我地唔係難民
3. 香港人當年無得公投就俾返中共
4. 香港人普遍有一定財富

總之我地唔會好似中東難民咁擁去英國, 我地只想平權

暫時諗到可以

1. 將上面4點寫成文章, post /share 去英國既social media
2. 整啲影片係youtube
3. 在英港人幫手 spread

就係要將個message spread 俾多啲人知.

麻煩大家集思廣益, 有力出力, social media 好重要. 當年就係一張相, 全球蔓延,促使國際反應, 歐洲人變為同情中東人https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%89%BE%E5%85%B0%C2%B7%E5%BA%93%E5%B0%94%E8%BF%AA%E4%B9%8B%E6%AD%BB

我地暫時唔需好似中東人冒死游水去歐洲, 但唔代表我地乜都唔做

港人自救
pish
話口未完就一堆失敗撚狗沖入嚟
可以順手幫直布羅陀整多個
人地有公投歸英都坐等民主回歸
又係你公然叫人虛報資料
推!
搞左好撚多次呢啲簽名啦
香港係隻籌碼黎 同西藏新疆一樣
要俾passport你一早俾左啦
主權移交之前英國佬都見到有今日
等而家先救把撚咩
BNO聯署最新消息: 10438人
各位BNO人眼光要放遠D
務必要喺1月9日之前推到上10萬人先有機會令BNO平權呢個議題帶入英國國會
請各BNO人繼續推
呢個情境同d越南船民揸住張行街紙想r張身份證有乜分別
喂喂喂 企開啲啦ching chong
收皮啦屌你老母五毛狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞