即影即有貼相/集中討論post

461 回覆
26 Like 0 Dislike
有冇人買左lomo新個部 automat?

冇左條邊

係咪HP SCANNER? 我都成日係咁要再SCAN多次
BTW 落左CPL?
這架算唔算估焦機?

雖然所謂近攝果塊野我真心唔覺有用。

部野無得對焦,泛焦

利申我都有部

親戚嫌相紙貴唔玩比左我

玩過兩pack 覺得成像麻麻就無再用

670 sx70果d機好玩好多

packfilm最好玩 有得洗底 可惜
有冇人買左lomo新個部 automat?

有呀,但未得閒買電同相紙 
SX70 留名

冇左條邊

係咪HP SCANNER? 我都成日係咁要再SCAN多次
BTW 落左CPL?

陳年epson 2合1 printer+scanner
冇落filter呀

冇左條邊

好陽光影即影即有真係冇得輸

其實影乜相都係好陽光就靚
話說,「Instax mini Film 10 x 5 Pack」淘寶159人仔。想問呢個價如何,定香港邊度買再平啲 
收完部autobot但無電無相紙,想試玩分享都無得 
話說,「Instax mini Film 10 x 5 Pack」淘寶159人仔。想問呢個價如何,定香港邊度買再平啲 

mini 香港好似見過38蚊盒
唔爭得幾多

mini 香港好似見過38蚊盒
唔爭得幾多

我都有見過
香港買啦平果的咁多

mini film我都少影左
個人覺得真係太細張
睇到張相都冇感
況且我用diana真係比較難對得正 (fuji back個度唔岩位)
所以宜家都好少影mini了

咩來?

咩來?

LOMO部新機,喺ks買嘅。諗住唔太貴又方便啲咁咪試吓 

咩來?

我都back咗部south beach,啱啱買咗舊電,但未有時間玩

咩來?

我都back咗部south beach,啱啱買咗舊電,但未有時間玩

South beach係紅白色?乜出左貨喇咩?我見周圍都得黑色白色
好期待 fuji將會出嘅1:1 即影即有相機, 希望機身靚仔啲
好期待 fuji將會出嘅1:1 即影即有相機, 希望機身靚仔啲

係咪6 x 6呀?唔記得咗 

South beach係紅白色?乜出左貨喇咩?我見周圍都得黑色白色

係啊紅白,上個禮拜收到
新入坑, 除左fuji instax之外仲有咩選揀?
Polaroid果堆風琴機d底片係咪停哂產冇得買?

停左產但有得買,貴d囉

停左產但有得買,貴d囉

咁係咪唔建議買Polaroid?
咁得返富士機可以揀?

停左產但有得買,貴d囉

咁得返富士機可以揀?

都係即影即有
但幾種菲林成像都完全唔同
我覺得packfilm係現存畫汁同成像最好既即影即有
不過你預左宜家買機有入無出
如果有朋友借到機/收到平機黎玩下都唔錯

instax mini /wide
就方便D 唔似撕拉片要等佢乾先收得埋
張相紙又平D $4-6蚊張
但我覺得無packfilm咁靚

另外仲有The Impossible Project
宜家最新果隻相紙好似穩定好多
顯影時間要長D
(聽講新果隻15分鐘有野睇, 30分鐘完全顥影?)
同instax比有另一種味道
岩唔岩你口味就你自己睇下啦
呢隻菲林都較貴
$20蚊張左右, 當係支持間廠繼續營運同研發

其他再舊D /new55就唔多講
基本上都唔洗點考慮
想支持下new55間廠另計

富士遲下出隻6X6既instax 相紙
等得既咪到時再睇下

我自己覺得趁宜家有得玩就咩都玩下
過多幾年唔知仲有無得玩
詳盡解釋

停左產但有得買,貴d囉

咁得返富士機可以揀?

都係即影即有
但幾種菲林成像都完全唔同
我覺得packfilm係現存畫汁同成像最好既即影即有
不過你預左宜家買機有入無出
如果有朋友借到機/收到平機黎玩下都唔錯

instax mini /wide
就方便D 唔似撕拉片要等佢乾先收得埋
張相紙又平D $4-6蚊張
但我覺得無packfilm咁靚

另外仲有The Impossible Project
宜家最新果隻相紙好似穩定好多
顯影時間要長D
(聽講新果隻15分鐘有野睇, 30分鐘完全顥影?)
同instax比有另一種味道
岩唔岩你口味就你自己睇下啦
呢隻菲林都較貴
$20蚊張左右, 當係支持間廠繼續營運同研發

其他再舊D /new55就唔多講
基本上都唔洗點考慮
想支持下new55間廠另計

富士遲下出隻6X6既instax 相紙
等得既咪到時再睇下

我自己覺得趁宜家有得玩就咩都玩下
過多幾年唔知仲有無得玩

Packfilm 100c同3000都收到返嚟嘅,於一盒10張大概200~220蚊左右。機就250應該1000樓下有交易啦。親而家有得玩,玩下啦 
Sofort
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞