屋邨妹變女神!張曦雯為上位撇富二代

116 回覆
151 Like 36 Dislike
新紮女神張曦雯,近日在劇集《跳躍生命線》死過翻生引起全城熱 話,形象入晒屋,更殺入埋無綫《萬千星輝頒獎典禮》星馬獎項「最喜愛 TVB女主角」提名名單,事業穩步上揚,張曦雯亦目標為本,為把握機 會上位,同身邊富二代追求者劃清界線;唔講唔知,外表似足ABC貴氣高不可攀,原來張曦雯係屋邨妹出身,自細家住黃大仙下邨出自草根家庭,十歲移居美國先成功洗甩屋邨味,當選華姐冠軍加入無綫六 年,近期劇接劇愈住愈富貴,搬入半山豪宅揸百萬波子代步,成功 變身上等人。

12年「國際中華小姐」冠軍張曦雯,憑住33C無敵火辣身材,上 年在社交網直播打機豪邁爆粗真情流露,成功吸納大班宅男追 捧,封她為「打機女神」而人氣急升。一口流利英文作風洋化似足 ABC有貴氣,加上主持明珠生活有時尚品味,令人更覺高不可 攀,唔少人以為張曦雯是富家女出身,但其實貴氣只是包裝,張曦雯原來出自草根家庭,小時家住黃大仙下邨係名副其實屋邨妹,父 親做技工阿媽幫人做facial,十歲得父母鋪路移民美國才改寫人 生,在芝加哥修畢大學企業管理系,回港選華姐一夜成名。據知情 者透露:「雖然佢家境一般,但佢爸爸媽媽好辛苦賺錢,都係為咗供 佢讀大學,仲鋪晒路移民等佢將來可以過更好嘅生活,佢爸爸篤信 命理,Kelly兩歲時因為有相士話佢改名可以更好運,佢阿爸信到十 足!將佢個名由詠欣改做𣌀-雯!」

遇到個好角色,已經係成功一半,張曦雯在劇集《跳躍生命線》演剛柔並 重,心地善良的車房妹,結局篇被車撞傷差啲要同男主角馬德鐘陰陽相 隔,搞到一班網民睇得好肉緊更留言鬧爆編劇,幸好,最終死過翻生大團圓 結局,張曦雯亦因此人氣急升!

不過,張𣌀雯就否認改名轉運:「係細個睇醫生成日同人撞名 先至改!」但外貌標緻兼擁有一副無敵body,張曦雯其實一早目標 為本睇準機會以靚入行,11年已在芝加哥參加選美,12年更代表芝 加哥回流香港選華姐,屋邨妹搖身一變成索爆女神。據知情者透 露:「Kelly由細靚到大,讀書時已經好受男同學歡迎,身邊有唔少 狂蜂浪蝶氹氹轉,因為成日畀人讚靚,佢自己都好有自信,畢業冇 耐已經去選美,不過選美只係一個踏腳石,Kelly其實對演戲先有 最大興趣,一直都想喺演藝圈發展!」

近期在劇集《跳躍生命線》做剛柔並重的車房妹,終於成 功彈出成新一代人氣女神,劇中被車撞至重傷死過翻生,成功 止住觀眾眼淚唔再鬧爆編劇,更引起全城熱話令張曦雯火速上 位,大家爭愛這位人氣女神,無綫亦劇接劇力捧,更拍親都是 重頭劇兼擔正,人氣急升,昔日甚慳家的她,生活亦升呢出手 變闊綽,今年四月就以個人名義,以120萬買入一部新款保時 捷四驅車代步,並以自己英文名宿寫加生日日期「511」做車 牌,連住屋亦三級跳,由當選華姐時租住居屋,到上年搬入北角舊大廈,近期再進駐北角半山海天峰豪宅,今時唔同往日。

上位富貴逼人,張曦雯更桃花旺盛,入行六年緋聞多多,身邊不乏富二代才俊車輪轉,先後同過胡杏兒老公 Philip、黃淑儀細仔徐肇平、著名練馬師告東尼兒子Sean及莊 思明富二代舊愛Daniel傳過緋聞,不過統統已經成為過去 式,事業穩步上揚的她,已火速飛甩一班埋身富二代,把握機 會搏殺上位。據Kelly好友透露:「Kelly一直以來好多人追,追 求者非富則貴,但Kelly唔想因為拍拖拖累事業,佢覺得咁難先 上到位,自己今年都28歲,想把握呢幾年做啲成績!」有樣有 身材又有腦,難怪張㬢雯前途一片光明!
係喎可 草根去到美國
草根都去到美國,咁去唔到嗰啲係咩?地底泥?
有咩出奇
公屋比咁小租
佢老豆老母d工種又唔洗交稅
見人住公屋就話草根
講到移居美國好易咁
lm等睇整容相
當年移民未有蝗禍移民相對易好多,而家唔會再發生
無圖?
受有錢仔媾又話人貪錢
唔受有錢仔媾又話人博上位
你無聽過親屬移民咩
仲富二代?前排唔係話有個有錢商人男友咩?
仲一齊撚狗
親屬移民 全家移 咪可以十歲係美國大囉
親兄弟姐妹父母都可以申請到啦 on9
可以係阿爺阿嫲 阿公阿婆擔保自己一家
可以係父母兄弟姐妹 (舅父阿姨大伯阿叔姑媽)
過500萬喎...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞