屌 有邊隻牌子router穩定啲

88 回覆
2 Like 1 Dislike
tplink最平個隻,用左3-4年無壞
屋企本身上網唔算快,換router會差好遠?
而家用緊tplink,半年壞一隻
頭都痕埋
係500左右價位都係推牙石
睇中Asus RT-AC58U
有無巴打用緊
唔撚想再換喇屌
起碼想用兩年

屋企500咫 hkbn 100m 想穿一兩塊牆

你比唔比得起錢先?
純router Cisco, H3C , 連埋firewall Fortinet, PaloAlto 等
再另加AP
隻隻都係design 10年以上壽命
家用
唔睇功能 只睇效能就外型就google wifi
抵玩多功能就asus ac68u
高階就d link 885
如果100mb 就 asus 14uhp
我條線響廳, 要穿廚房先到我房.
廳用左ASUS. 之後房加左個ASUS既repeater.
睇劇都無問題

可以當埋nas用
邊款串透力勁d

依加屋企用緊度垃圾tplink (三條天線)

入房wifi 得2格 仲要不時斷線
用緊TP-LINK Archer C7
我tplink用咗差唔多四年都冇嘢

我都係仲要係好舊個隻黎
香港用dual band router好d, 2.4ghz基本上得3條channel唔會干擾, 但屋企可能收到10個8個wifi
5ghz無咁多人用同多channel
用緊tenda w1800r,已flash tomato rom
2013年買
Buffalo
用咗7年 (wireless N)
夠快又穩定

我都用緊buffalo 但一入房就收唔到
有冇推介

嗰時買中階機
好多年前 推介唔到
完全冇收唔到嘅問題
modem 都壞咗幾隻 隻Buffalo仲未壞 仲係原本一買翻嚟setup用到依家
隔離台話ac58u成日reboot wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞