Princess Connect Re:dive [18] 台/日 垃圾驚冇人開Post

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Q: 點解我入唔到驚?
A: 因為要用VPN(日版only)

Q:我到底打緊機定睇緊動畫?
A:問嚟做乜吖,Why not both

Q: 有無咩建議首抽?
A: 黑騎 偶像 狼劍 (詳請留言問巴打)
追加:最重要有愛 大多數都有用同埋有得換 唔洗擔心咁多 時間先係一切

Q: 唔夠mana升技/升裝?
A: 用石換啦,1日10石就必換,有多就換到60石1pack先停

Q: $有咩用?
A: 買公會小屋傢私,,優先升級會出道具嗰幾件

Q:係咪得3星勁?
A:唔係,有好多二星都勁,例如布丁/抖M/抖S (下個POST補圖)

Q:係咪要抽先拎到角色?
A:只要有恆心,儲夠角色碎片都可以有

Q:咩係角色碎片?
A:打hard/用地下城coin/抽重覆角拎嘅女神碎片去換嘅一樣道具

Q: 點升角色星數?見3星再上有五星但抽唔到
A: 能力開花,角色碎片儲夠就升到星數

Q:升3星係咪必要?
A:可以咁講,其一會有新圖,其二升到3星先開到絆lv上限,而你角色每升一個絆level 就會有新角色故事,睇完角色能力會上升同有石拎

Q:有幾多種角色?
A:基本上為坦/中峰/後防/魔法師/補師

Q:現存有咩角色?同埋我睇唔你哋啲稱呼
A:睇呢個表啦,通常都係叫佢啲特徵/聲優名

VPN攻略(日版only 台版無視就得)
openvpn+vpngate
用法:
1 安裝openvpn
2 上http://vpngate.net搵server,下載openvpn配罝文件(有tcp同udp 2種,建議用udp比較快)

3 開openvpn apps,import返你下載既ovpn file就用得

當然app store / play store上有其他一鍵vpn既apps,不過大多數都係超慢同斷線斷到仆街,所以識揀一定係揀vpngate
有post了
lm

lm
始終隻game天花板太低
小課都開始追到大課
好似而加通街都狗5星咁...
出專武又到番你地表演啦
小課應該要好歐先追到
中課追到就真既
踩1001番工開唔到po
對唔住咁多位

心情好複雜,勁就幾勁既但好似2,3星都夠用
而且個樣仲係全驚最不了
小雪呢
又搞布甸
睇YouTube有個日本仔諗住升佢上3星
又嚟按左max 要買mana補碎上4星
2升3正常做法係地城打左20碎先買
可以慳番100母豬
究竟台服幾時先公會戰.一開始又話今朝5點
養體千日 用在一時
無啦啦話開就開 LV開得 公會戰又開左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞