長做711有冇前途?

117 回覆
1658 Like 65 Dislike
聽講條career path 好好,有曬指標。 中三畢業可以做收銀,三年內升做manager, manager 兩年後可上senior manager 合計做左6年 可晉升為 general manager 之後就可以加入埋董事局 做埋chairman. 條數計落穩穩定定 10年內 可以做第一手交椅。
想通了,即將要和社會接軌,
就職後要拼盡全力 賺錢,拿取權力。
會首先經 香港公開大學BBA(C&G) FT. 進場,先拿Degree。
然後一邊工作一邊拿Master,以最快速度上位。
成功KO第一捅金後,我才能繼續實現夢想,理想。
(搞樂團,養孩子,父母,去幫有需要的人)
4年 Business Law, 將來就可以用法律監管公司各個部門。
又要負責幫公司和 港交所,稅務局聯繫。
更加可以有能力為公司制定未來政策。
表現好的話可以入董事會。
簡直是公司主力核心。
我迫不及待好想玩玩了。
想通了,即將要和社會接軌,
就職後要拼盡全力 賺錢,拿取權力。
會首先經 香港公開大學BBA(C&G) FT. 進場,先拿Degree。
然後一邊工作一邊拿Master,以最快速度上位。
成功KO第一捅金後,我才能繼續實現夢想,理想。
(搞樂團,養孩子,父母,去幫有需要的人)
4年 Business Law, 將來就可以用法律監管公司各個部門。
又要負責幫公司和 港交所,稅務局聯繫。
更加可以有能力為公司制定未來政策。
表現好的話可以入董事會。
簡直是公司主力核心。
我迫不及待好想玩玩了。
你都on9 如果間七仔喺屋企樓下 慳慳地一個月都儲到萬六七啦 好過幾多閪工
唔過55都唔做啦 比狗做
邊間靜啲 想返
唔收錢想做 想屌下學生妹
南丫島
香港7仔係dairy farm
有閪用
反而想知經營一間七仔每月大約幾多利潤
唔計俾自己人頂死嘅例子

btw 樓主加油
人一世物一世,自己舒服就好,唔洗理人點睇
學識 自己開 1開2 2開4 4開8 之後分拆上市
做141先有前途
呢個係7仔內定最低工資,我地係43/46/51
7仔好快升到上去
PT FT離職率都幾高吓
增值同乜費物費係咪佔七八成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞