呢世都唔會再去花園餐廳

195 回覆
1161 Like 23 Dislike
前排去食碗湯有蟲,叫佢換過兜
轉個頭又拎番同一碗黎 仲有半條蟲係到
都唔敢再叫佢換,廢事比人加料
連鎖扒房裏面outback 我覺得算唔錯
cafe de coral最高質素
講鬆肉粉金鳳點都唔會少過花園
花園起碼食到係結實既牛扒肉,金鳳我以為食緊滑牛
幾十蚊算係咁
Dan Ryan
最貴果個餐先130蚊
寧願唔食港式扒,俾兩三百去相對正宗嘅西式餐廳食份steak。起碼乜sauce都唔點都食得入口。
Outback以前唔差,係早年零兩年開始轉menu就真係差咗,唔係個別分店嘅事。
話說n年前喺海運仲有Ruby Tuesday果個年代,Ruby Tuesday整體食物質素係唔差。
食steak嚟講Ruth Chris同Morton’s都算fine dining,Dan Ryan雖然唔算平,但比較casual。
Outback都要睇彩數 有時候個廚煎得好衰
亦試過煎得好食
最正同最抵一定係自己煮
買塊USDA Prime
唔好咁薄 大約兩隻手指位厚返屋企煎
食完屌打所有餐廳
識煮肯定係
但我攪唔掂。一方面自己技術唔夠,又或者用唔啱架生
金鳳真係唔會再去
肉質係鬆軟幾好食嘅 但啲汁同生蒜完全毀左塊肉 食落浸味簾價
薯條正常味 但唔知做乜放喺汁度 浸到淋哂
仲有個芝士西蘭花先好野 西蘭花成陣洗碗清潔劑味 一咬落去好似清潔口腔咁
第一次食百幾蚊都食唔哂就走
貴扒就Grand Hyatt steakhouse啦
去花園食都$160 咁不如去Top Blade Steak Lab
唔明點解會有人鍾意食依D扒
九龍塘 百味閣幾好食
31蚊 A餐肉眼扒
無左咩
金鳳環境唔係咁好
又迫
都唔係話好好食
幾十蚊算係咁
成舊水喎

名寶石最撚正
唔洗嬲
而家香港人口味越黎越奄尖, 對食物既知識比以前多好多. 好快個個都知道間野唔撚掂而無人再幫襯.

睇住呢D持住自己係業界老屎忽就乜鳩都懶理既餐廳執粒就最撚爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞