[勿提lorealgroup&第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #13

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
毋忘港恥

LANCOME 事件重溫

花水問題及其他熱門產品可先參閱懶人包
如閱讀後有其他問題可以上POST一齊討論 唔好咁懶豬做伸手黨

舊懶人包比人close左
宜家有新懶人包不過要比D時間重建
格式同內容會漸漸加 希望大家等待

如果有其他絲打想幫人或者分享都歡迎PM GMAIL比波耶波囉咪

http://docs.google.com/spreadsheets/d/1YwXVV2da7D60nCgBB1R7O9IQNvAi7kUF4xEtm8w3LMs/pubhtml

1001左果個記得copy返呢度 D 野5分鐘內好開新post啦
謝謝大家
留名
想問Nars creamy concealer / 懶人包嗰支bm concealer 邊隻遮黑眼圈會好啲?
個黑眼圈深咗好撚多 要買返支concealer先得 我本身乾肌 都有啲眼紋 想要遮瑕力高+潤+long lasting+cruelty free嘅

同埋有無話邊間分店邊個ba好啲 想去試啱色 好驚唔啱色

Tarte?

tarte無得試色好驚揀唔啱
留名
tom ford 黑管有冇隻色係似paradiso 架?
買左枝paradiso 但我覺得黑金包裝靚d
Sor 1001左但返緊工
我用手機copy左好耐, 因為想加animal testing係第一頁, 可唔可以過黎
[第一頁有懶人包]化妝品及護膚品討論區#13
https://lihkg.com/thread/90366/page/1?ref=ios
上個post有人講synergie 個mask+destress
唔好係mask後搽油
個mask啲燕麥凝膠會起擦子膠碎
而且destress粒子細,可以當精華油咁用
botani repair cream真心唔錯
不過要按耐少少然會吸收
我用黎做body cream
想搵body cream既絲打可以睇下好大盒好耐用
我之前紋身recover都係搽佢
上個post有人講synergie 個mask+destress
唔好係mask後搽油
不過要按耐少少然會吸收

好抵 但最尾我呀媽買左reclaim 30ml
有無絲打試過食蜂膠可以醫到暗瘡
tom ford 黑管有冇隻色係似paradiso 架?
買左枝paradiso 但我覺得黑金包裝靚d

你都有Paradiso 就揀多隻同Paradiso唔同既黑管啦
Sor 1001左但返緊工
我用手機copy左好耐, 因為想加animal testing係第一頁, 可唔可以過黎
[第一頁有懶人包]化妝品及護膚品討論區#13
https://lihkg.com/thread/90366/page/1?ref=ios

有做animal testing既品牌(2017):

Cosmetics:
Almay
Artistry (Amway)
Avon
Benefit
Bobbi Brown
Borghese
Burberry
Calvin Klein
Chanel
Chapstick
Cle de Peau
Clinique
CoverGirl
Demeter
Dior
Dolce & Gabbana
Estee Lauder
Flirt
Giorgio Armani
Givenchy
Guerlain
Helena Rubinstein
L’Oreal
Lancôme
MAC
Make Up For Ever
Mary Kay
Max Factor
Maybelline
OPI
Prescriptives
Rimmel London
Revlon
Shiseido
Shu Uemura
Sinful Colors
Sephora (brand)
Stila
Tom Ford
Tony Moly
Yves Saint Laurent

Skincare
Algenist
Ambi
American Beauty
Aveeno
Avene
Avon
Bain de Soleil
Bioderma
Biotherm
Bliss
Boscia
Caudalie
Cetaphil
Clarins
Clarisonic
Clean & Clear
Clearasil
Coppertone
DDF
DHC
Dermablend
Dr. Brandt
Dr. Jart
EOS
Eucerin
Fresh
Garnier
Gatineau
Glamglow
Good Skin Labs
Grassroots
Jurlique
Kiehl’s
L’Occitane
La Mer
La Roche Posay
Lab Series for Men
Lubriderm
Mederma
Neutrogena
Nivea
Noxzema
Nu Skin International
Nuxe
Ojon
Olay
Origins
Oriflame
Osiao
Peter Thomas Roth
Piz Buin
Ponds
ROC
Rembrandt
Simple
SK-II
Skin ID
St. Ives
Vaseline
Vichy

Walgreens
Yves Rocher

Read more at http://www.crueltyfreekitty.com/companies-that-test-on-animals/#VicqxXKFahdwbdCb.99
Tonymoly kiss lover style lipstick PK05

我好鍾意佢浸味
呢枝又係靚到
同價錢friendly好多
Tonymoly kiss lover style lipstick PK05

我好鍾意佢浸味
呢枝又係靚到

潤唔潤啊?
gucci 有冇唇膏介紹
唔好係mask後搽油
不過要按耐少少然會吸收

想問下絲打你係唔係仲用緊mineral whip做foundation
我啱啱買咗一盒,但係用刷定粉撲上都係一撻撻咁
想問下有咩解救
利申乾+甩皮暗瘡肌,搽mineral whip之前用ad+ 2號水保濕,barrier veil當cream再加squalene(我真係好乾
留名
之前用開tarte牙膏裝遮瑕
同Shape Tape Concealer 係咪差唔多?

我好鍾意佢浸味
呢枝又係靚到

潤唔潤啊?

兩個鐘鳥
有飲水(我飲得好多)
我乾嘴
覺得潤

我好鍾意佢浸味
呢枝又係靚到

潤唔潤啊?

兩個鐘鳥
有飲水(我飲得好多)
我乾嘴
覺得潤
之前嗰張有閃光燈,呢張自然光
過年又有錢課金

潤唔潤啊?

兩個鐘鳥
有飲水(我飲得好多)
我乾嘴
覺得潤

Tonymoly呢枝唇膏好用 我都有兩枝

兩個鐘鳥
有飲水(我飲得好多)
我乾嘴
覺得潤

Tonymoly呢枝唇膏好用 我都有兩枝

準備入手cr02
左上milky peach
但Gmarket無貨
岩岩買完Burberry 新出個枝liquid lip velvet no33
個ba話都幾多色冇現貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞