超級大傻仔華拉堤 用頭世紀回傳比龍門食黃牌!

39 回覆
4 Like 1 Dislike
見過大簡都試過
禁區犯規洗唔洗12碼?
其實龍門用腳接唔係可以唔吹咩?

國際足聯的規則顯示,如果一名球員在己方控球時刻意用頭、胸等部位回傳守門員,以便後者可以手接回傳球,就屬於違規行為,裁判可以向其出示黃牌。像華拉堤這樣回傳門將,或者故意將球挑起然後頭球回傳門將都可能被裁判出示黃牌警告。

後衛用頭回傳對面個大腳波比龍好常見喎
禁區犯規洗唔洗12碼?
其實龍門用腳接唔係可以唔吹咩?

國際足聯的規則顯示,如果一名球員在己方控球時刻意用頭、胸等部位回傳守門員,以便後者可以手接回傳球,就屬於違規行為,裁判可以向其出示黃牌。像華拉堤這樣回傳門將,或者故意將球挑起然後頭球回傳門將都可能被裁判出示黃牌警告。

後衛用頭回傳對面個大腳波比龍好常見喎

己方控球
其實呢條例過時可以改 同開球要向前一樣 可以改

改咗咪個個撩起個波瘋狂用頭回傳?
咁廢賣俾轟啦
好似因為咁樣係不君子行為 ?
其實呢條例過時可以改 同開球要向前一樣 可以改

改咗咪個個撩起個波瘋狂用頭回傳?

無問題嫁

啱晒泊大巴啦
中堅同龍門互傳到完場

無問題嫁

啱晒泊大巴啦
中堅同龍門互傳到完場

傳到先算

好似練波咁 個龍拋比中堅頂返比佢 有幾難
其實條例係防止球隊拖時間,而係唔係故意拖時間就睇球證當刻理解

回傳果陣唔通係對家控球咩
你話故意將球挑起然後頭球回傳門將比黃就合理D

咁平時對面大斬過黎自己頂俾keeper又點計,你控嗰下就當自己有possession 架啦

領先緊個陣 用頭頂比門將 門將hold 6秒交返比個球員 又用頭頂返比個龍 無限loop到完場

以前改完
又返去以前

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞