(懶人包) 蔗渣徐永豪神技伏死自己學生,補習界唔可以再放生教畜!

391 回覆
282 Like 61 Dislike
徐永豪喺2018年考卷二當日出post表示自己貼中題,相似度達99.9%,出埋學生報喜訊息及範文,話自己學生大勝。點知七個月後,篇文上左考評報告,被點名批評「不符合題目要求」後,徐永豪就立即話自已經喺堂上交待貼中嘅題目只係一個伏,伏緊買講義冇上堂個班人,又話講義上已印住「極危險」,離題係學生嘅錯。

9/4/2018 自稱99.9%命中振臂高呼,po離題範文上網,慶祝學生集體抄開心死!

8/11/2018 考評報告公開插爆蔗渣文,徐永豪被眾名師圍剿恥笑

9/11/2018 徐永豪出post反擊,出千字文指控其他名師抄襲自己講義、用打手及假學生騷擾,話自己一路啞忍,又話自己「冇車冇樓」,最後苦口婆心咁樣提醒自己學生要好好運用堂上技巧,扮可憐收買人心,但對自己篇文累到學生炒車隻字不題,苦主留言亦唔覆

10/11/2018 徐永豪出post話攻擊佢既人都係斷章取義,而話自己篇範文一早上堂講左係伏,成件事係用黎陰買notes既學生,證據就只有上年印刷講義既一封email,上面寫住「極危險版本」

呢個人無論係教學同人格都係大伏
伏一、如果篇範文真係佢精心設計嘅伏,點解唔係考試當日即刻講,而係要話自己貼中,七個月後俾考評局點名批評,先至講?點解當時學生超級興奮話貼中題,話自己抄左,徐永豪回應「開心死了」去認同學生抄嘅行為?當時冇任何一個人提過「伏」字,但係俾考評話完後,不斷用「伏」、「危險」、「技巧」嘅字眼去神化自己,氹住現有學生,企圖掩飾自己既錯?

伏二、佢喺ig話講義寫住「極危險」,仲cap番個email出黎。如果真係上堂講過係伏,點解唔show hardcopy、唔剪一分鐘堂上錄影出黎證明自己清白? 前者證據容易偽造,毫無說服力 (之前D補習佬衰左連WhatsApp對話都可以偽造啦),但佢就要拎黎大做文章,相反如果後者一出,全世界即刻收聲啦,點解冇拎出黎?係咪因為根本唔存在?
收手啦YY
欣C還健在嗎
其實呢件事yy應該知衰收左手
而家係andrew yim條撚樣想借呢件事上位姐
又屈人造假個app,人地上堂開晒出黎有晒證據喎
咁有信心咪搵人去搵佢求證下囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞