剛剛d100 有社工phone in 講排公屋

28 回覆
36 Like 3 Dislike
話政府真係會狂突擊出信問收入,要你簽聲明,一年玩幾次,一超標就dq你,唔回應都dq你

做case得一類人真係上到樓
60歲亞伯<本身長者隊
同大陸姑結婚生一個

共三個再綜援
綜援係制度內最高優先
是為三年上樓
本地人8年都仲LOOP緊
睇下時事台
唔好話中美大戰, 始終美國對香港大影響
就連中東問題都多人理過香港房屋政策

當一班人連自己人無屋住都覺得無所謂
仲講咩自己係本土派
https://lihkg.com/thread/856229/page/20

一條扮ao的垃圾都20頁
本土派幾時扮完盲,幾時願意跟進香港居住問題

本土派支持大跌唔係因激進
而係你班撚樣最關係民生的議題全部扮盲
房署職員根本就係賣港賊
同警犬一樣咁低賤
以屋事蝗, 猶如抱薪求火
晒氣啦 只講宏願 連細節都冇 叫班後生投你 淨講明星效應 不如搵個kol啦
政策/制度為殖民而設計出嚟
社工講野前有個男人屌鬼話大陸人唔應該霸公屋
吳志森話大陸人都可以好貧好需要公屋, 仲串9人查先生粵語都講唔正, 安達村講鄉下話班人可以係香港人云云

飯民只係屌無限單程證引爆公屋問題
從來唔具體反大陸人排公屋
吳志森更加描繪港英時超額可以叫老婆resign再過磅係制度漏洞
林鄭玩突擊一年查幾次係杜絕濫用,唔應該以dq香港人公屋資格的講法抹黑政府,跟住就扮廣告cut左個phone in

但係現有的突擊突然死亡制, 所有比人dq的都係香港人
拿綜援走水的大陸人永遠唔超
D100都有人聽
先頭咪有班大陸老野投訴大陸鎮政府收地賠償少係香港政府總部門口維權
賠償少姐係政府願意賠
新聞話呢班老野係港藉

姐係袋住收地賠償住公屋
無人監視班撚樣邊有人篤爆到販民的古惑野
push
辛苦了
現在仲會用下啲規矩排走本土香港人住公屋
遲下就唔唔跟規矩架喇
話住公屋係人生贏家嘅我諗可以講多十年左右喇
不過私樓撚都唔會好過
2047地稅問題都夠煩死
d100話呢d 明針對香港人的規矩係杜絕濫用
仲講支持政府

phone in觀眾一駁話又唔見政府fix大陸人拿公屋的bug
馬上cut線播廣告

根本就好撚黑店,班老野次次唔夠人講就cut線
到左今時今日都仲信販民既都冇得救架啦 仲洗咩篤
始終都有班中學生本性唔壞,信飯民係因為想幫香港
當時雨傘太細唔知飯民故意影示威者相比警察

至於d100會捐錢班老中產我個人感覺係知飯民幾錢
但想永續高樓價同buy time搵最後一筆而出賣香港
始終都有班中學生本性唔壞,信飯民係因為想幫香港
當時雨傘太細唔知飯民故意影示威者相比警察

至於d100會捐錢班老中產我個人感覺係知飯民幾賤
但想永續高樓價同buy time搵最後一筆而出賣香港

經常post d100班撚樣就係想呃班後生入邪教做傀儡
所以一定要溫馨提示
係咪要唔做野拎左綜援上左樓先努力發奮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞