(宣傳專輯)容祖兒快閃台北街頭 路人反應冷淡

306 回覆
663 Like 23 Dislike
主要係佢自己出道到依家一路以黎都唔重視呢個市場啫
次次攻台一失敗 就死死氣留係香港做天后

果D咩唱功 歌路 都唔係主因
梁靜茹咪又係一堆情歌 容唱功肯定高過梁啦
加上如果有留意容D live 佢唱國語歌咬字好準
平時講野就 : 我是打飛機過來的

另外有人話karen mok唔唱得真係得啖笑
講野前做下功課 咪撚9up啦
人地係台灣係天后級 小巨蛋都開過4次演唱會
無料會做到呢個level?
加上佢既才華 同獨有既唱腔
你估佢真係雙刀火雞咩
容祖兒有兩次都差啲比人趕過頭
第一次係關心妍
第二次係kay
可惜都喺抹黑唱衰同其他因素底下無法成事
宇宙巨gem 啱啱紅果時鳩叫我真係唔係好識欣賞
但呢排無聊聽國語排行榜啲歌,聽到佢係進步咗好多,雖然出道果時奶共奶到癡咗線,但無可否認佢而家的確係有實力

但雞容呢幾年啲歌真係完全聽唔入耳,同以前果堆比,例如愛一個上一課果堆比,真係好撚難聽,仲要奶共奶到出晒面。
好尷尬
攻台失敗=唔重視個市場
事實
主要係佢自己出道到依家一路以黎都唔重視呢個市場啫
次次攻台一失敗 就死死氣留係香港做天后

果D咩唱功 歌路 都唔係主因
梁靜茹咪又係一堆情歌 容唱功肯定高過梁啦
加上如果有留意容D live 佢唱國語歌咬字好準
平時講野就 : 我是打飛機過來的

另外有人話karen mok唔唱得真係得啖笑
講野前做下功課 咪撚9up啦
人地係台灣係天后級 小巨蛋都開過4次演唱會
無料會做到呢個level?
加上佢既才華 同獨有既唱腔
你估佢真係雙刀火雞咩
攻台失敗=唔重視個市場

你閱讀理解拎U? 睇句子唔睇全句
咁你第一句就同後面果句自相矛盾丫嘛
karen,hocc,ellen,gigi>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>艾辛
點樣自相矛盾法? 等我解釋清楚你聽
容祖兒出道差唔多廿年 係有攻過台 但係出過幾多張國語大碟?
出過有幾多有質素既國語歌?你覺得佢好重視呢個市場?
淨係今年隻碟 同 上一隻碟 已經 隔左6年
再數上去以前既大碟 全部都無乜質素可言
你去問一個台灣人 容祖兒有咩歌出名
佢可能只會答到你 獨照 揮着翅膀的女孩

容祖兒攻台個模式 就係不停將自己唱紅左既廣東歌改做國語版本
唔係唔得 係人地會覺得無乜誠意
我應該咁講 佢咁樣唔去重視人地個市場 所以攻台自然會失敗
攻台失敗 拎唔到滿足感 咪自自然然留返係香港做天后
發夢聽到係hk 做到天后 都係因為死霸難霸
之前想搶埋 給自己xx 比自己唱
係蛋個邊唔比 一定要比新人唱
先比到黑人唱 本身其實蛋係想比wingyi 唱 但係容唔比
仲有sammi 林憶蓮
仲有insight of sight同話梅鹿
台灣indie band以及音樂文化好過香港幾條街
無翻咁上下創作才華根本無可能立足

btw去台灣做乜撚,唔翻大陸揾人仔喇?
台灣人好多都唔睇英超
人地睇棒球藍球
但佢都搶咗啲黎唱,有個version係佢地兩個合唱,黑人拎獎有多謝艾辛
真係好撚慘比佢壓住
亞視威首雙子情歌hit
佢又痴埋去唱合唱
kay其實真係唔識唱歌
睇邊個啫
當年林憶蓮去到臺灣一樣紅。
咪撚戇鳩
淨係唱功黎講 佢唔識用聲 所以live見哂真章
佢完全係唔識聲帶閉合歌手嘅表表者
佢紅係因為佢d歌 但肯定唔係唱功
嘻嘻
放棄啦屌
好撚老懢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞