講下你最近鍾意嘅人

131 回覆
2 Like 4 Dislike
佢上堂成日一個人坐係爆四位
蹺住隻腳坐得特別霸氣
有時上落堂行過會同佢對望
佢成個人都散發住好重嘅抖s氣質 自己本身係抖m好易感覺到
依家堂堂都係偷望佢多過聽書
可惜同系3年都冇機會識佢
關心我
會用心理解我內心
表面上幾夾,表面上有火花
細心(會觀察到你個日有咩唔同)
講電話把聲好溫柔
成日聊我講野
係佢面前可以做返自已
有義氣,對身邊人好

你份人仲有好多好多其他缺點,點解我要偏偏記得你對我嘅好
假如你睇到依個post嘅話祝福你同你脾氣好差嘅女朋友幸福快樂

明明佢有一大堆缺點
但都係控制唔到自己,“終“個頭埋去
真係
利申左藍絲先 費事變gay post
之前識左個男仔 一開始好唔鍾意佢
因為覺得佢好煩好嘈好多野講
仲要成日郁d就爆粗
講野又成日疾住晒咁
但之後因爲fd搭fd咁開始傾多左計
發現佢份人其實都有細心文靜既一面
同埋好鬼死有內涵
例如佢運動原來超勁 音樂都有返咁上下
仲參加過d service trip去落後地方幫d小朋友
同埋份人又好有眼界 知好多唔同地方既野
所以就慢慢鍾意左佢
一開始自己都唔想認自己有呢種感覺
因為自己曾幾何時講過 一定唔會鍾意佢
真係世事難料

佢係咪去柬埔寨做義工?
男朋友 已經唔係最近嘅事
雞味濃
返飲食 佢係最靚仔個個師傅
人又高又瘦性格好脾氣好講野又斯文
唱歌好好聽
性格我覺得唔錯
唔好名牌
唔高唔矮 喺我膊頭位
佢好pure 好true
即使信教都唔會傳道之類

我知我柒 無乜可能追到佢
但我對佢如女朋友
擺佢喺第一位
希望佢開心就好
A0 好毒
好靚 把聲好好聽
一世都唔會襯得上佢
關心我
會用心理解我內心
表面上幾夾,表面上有火花
細心(會觀察到你個日有咩唔同)
講電話把聲好溫柔
成日聊我講野
係佢面前可以做返自已
有義氣,對身邊人好

你份人仲有好多好多其他缺點,點解我要偏偏記得你對我嘅好
假如你睇到依個post嘅話祝福你同你脾氣好差嘅女朋友幸福快樂

明明佢有一大堆缺點
但都係控制唔到自己,“終“個頭埋去
真係

虎頭蛇尾
燥底
王子病
大細路性格
經常flirt女
自戀
諗到再講

慶幸自己已抽身而退,如今只是曾熟悉的陌路人
斯斯文文 講嘢好搞笑
講嘢有見地 又會照顧人感受
成班人一齊玩個陣有時覺得佢有種孤寂嘅感覺,好想去攬下佢

可惜我唔敢去做 都唔敢主動去同佢傾計
細心
識得照顧人
好溫柔
花心
對人好真心 好真誠 好pure好true 好有責任心
個鼻高過我 有氣質 但有一個好好挨既膊頭 lol
見多識廣 識玩好多野 e.g. 射箭 畫油畫 ukulele 跳舞 打鼓 鋼琴八級
心地好好 好善良 有愛心 孝順 人緣好 讀名校都唔物質唔港女bitch
同我一樣係山羊座 性格價值觀好似 好容易明白我 估到我諗乜
永遠都好有耐性聽我講心事 識得安慰我 氹我開心
冇嫌棄我呢個asso仔 仲肯幫我改我啲垃圾英文
已經無人可以好似佢咁有能力令我開心
同埋唔開心
但係佢屋企有錢過我好多 住豪宅
讀書又好過我 係三大讀
高攀唔起
留意佢 係因為第一次見面之後第二日(朋友生日party識)
佢無啦啦打左一大篇whatsapp安慰岩岩失戀既我 (我果日係咁唱啲慘情歌 )
跟著我地就開始whatsapp然後fd左
果時係暑假加上住同區 成日約出黎一齊做功課 雖然最後永遠都係傾計 一個星期見四 五日
大概識左兩星期 我就發現自己鍾意左佢
果時用左好大既勇氣同佢表白 驚佢接受唔到自己 連朋友都冇得做
點知佢聽完竟然同我講好開心比我鍾意 願意一直做我既精神支柱 仲話我地係Soulmate
我地好似仲fd左
不過之後我地之間發生過好多事
我地試過因為一個男仔 而冇聯絡大半年
(大概係我地前後腳咁同一個男仔有曖昧
亦試過因為一啲小誤會 我誤會/嬲左佢 (因為一張寄失左既postcard 勁on9)
之後因為佢生日我搵返佢先再fd返 但佢果時有男朋友 我唔比自己鍾意佢
但我地都有間中見面 之後佢散左 我又鍾意番佢
再跟著過左幾個月到
因為佢升左U太忙 成日唔覆wts & 放左我幾次飛機
我悔佢話完sem先好再見 叫佢唔駛特登夾時間見
其實我本來想放過自己 打算佢唔搵我就唔再搵佢 想試下唔好再鍾意佢
因為已經斷斷續續咁鍾意左兩年有多 覺得係時候要放棄
但過左兩個月到
睇ig見到佢好似有事開心 我又心軟搵返佢安慰佢
之後到佢&我生日(我地生日差10日)
佢應承話自己會改 唔會再令我唔開心
我地又fd返 我又繼續鍾意番佢直到依家
利申:Bi 長頭髮紅絲 對方都係女仔
人品好好 從來唔講人壞話
脾氣好 咁多年淨係見佢發過一次脾氣 而個次俾著我應該晨早屌曬所有人

笑得好開心 唔知點解見佢笑我都好想笑
份人膠膠地咁
對人好
諗野成熟

缺點
從來唔將d小聰明用係正確地方
大洗
掛住打機

又如何 一切已成往事 祝你同下一個開開心心
其實我都唔知自己係咪鍾意佢
我本身係一個好慢熱既人尼 要好熟既朋友先比到反應 唔熟果啲人我係十問九唔應 唔知講咩好
但係唔知點解同佢識左幾個月就好多野講 相處好舒服 係得佢係咁 對住其他人我又係會唔出聲
我平時唔會特登諗起佢 但係番學見到佢會覺得好開心 好想同佢傾計一齊玩 仲想痴埋佢近啲 同佢兩個人獨處
不過奇怪既係每次同佢WhatsApp我就變到唔識點覆佢甚至唔想覆 明明面對面果陣我同佢好多講
優點:

唔會當面發脾氣
識睇人眉頭眼額
容易令人萌生放棄追求既想法

缺點:
覺得自己靚
唔會當面發脾氣
大我兩年
對我唔感興趣

因為優點4同缺點4 已棄
其實我都唔知自己係咪鍾意佢
我本身係一個好慢熱既人尼 要好熟既朋友先比到反應 唔熟果啲人我係十問九唔應 唔知講咩好
但係唔知點解同佢識左幾個月就好多野講 相處好舒服 係得佢係咁 對住其他人我又係會唔出聲
我平時唔會特登諗起佢 但係番學見到佢會覺得好開心 好想同佢傾計一齊玩 仲想痴埋佢近啲 同佢兩個人獨處
不過奇怪既係每次同佢WhatsApp我就變到唔識點覆佢甚至唔想覆 明明面對面果陣我同佢好多講

尼你老母
風趣 好多野講但好好笑 同佢一齊個人會好輕鬆
唔靚仔 但有一種無形嘅魅力
份人識諗 成熟 會為屋企著想
對朋友好好 有義氣 會識幫人顧面子
好識搞氣氛 唔高但對我黎講啱啱好
有打開波 身形會有安全感

人緣好好 好多朋友
女仔好鍾意同佢玩
我係呢啲時候會係隔離靜靜地聽
但佢唔會亂flirt人 呢下最好
點解我會沉咗落去架
佢好特別
同我既性格都有啲似
希望有機
個樣唔錯
好玩得
性格唔錯
幾夾
傾唔停
其實只係有好感 未去到鍾意嘅
有男朋友 所以維持住朋友算

So was I
但可惜嘅係我已經墮入情網
好想阻止自己
比人感覺好cool guy好似好難接近
但內心好怕醜
打開波 身型高 有少少肌內
做任何事都有主見 有目標
同埋識襯衫 簡單得黎又順眼
鐘意小動物 屋企亦有養小動物
最緊要唔flirt女 唔口花花
唉,佢係唔會鍾意我架喇
就好似《男孩像你》嗰首歌咁
佢只愛同類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞