算命占卜兼術數問答2

247 回覆
3 Like 7 Dislike
之前小弟開過個占卜POST, 反應都十分熱烈。今次都是一樣, 想問命或者問術數問題既都可以留言, 小弟都是有緣會解答大家。

問術數的小弟研究開八字, 斗數, 易卦, 風水。

問命的擺低出生年月日時, 性別。因為小弟比較懶, 問命既除非是貼盤, 一般答既機會唔大, 想貼命盤的話, 八字apps可以用: 論八字 紫微斗數apps可以用: 文墨天機。兩樣我都識, 所以冇咩所謂。

卜卦問事的留低問題, 然後1-9俾3個數字即可。注意占卜是針對事, 所以如果問趨勢性問題例如幾時有女朋友等, 是答唔到的。
想問下最近身體狀況何時會好轉
3.5.7
感謝
岩岩開始, 仲有排消耗。呢個時侯正正是要你改變生活習慣清除番舊有既病氣。
最近成日頭暈暈 幾影響做野
而家已經好養生了 之前太放縱
八字入門多數睇咩書?
淵海子平 三命通會 會唔會太深?
事業今年同女性上司相處有問題, 加上消耗大家收獲少, 以及人事問題 , 但只是流年現象, 下年自然有改善。下年相對壓力會比較大, 但相較於今年會較為輕鬆。財運平平, 唔會有咩大改變, 只是今年支出較多, 下年會減少而已。
冇辨法。鼎卦, 是革故鼎新之卦, 即係話之前積落太多問題, 而家一下子爆發出黎, 而呢個現象只是岩岩開始, 仲要一段時間先會有改變。
八字我用果套好簡單, 只是朱鵲橋果幾本, 簡單好用。入門書揀邊本都得, 最緊要你睇得入腦, 覺得易吸收即可, 因為學落去你既觀念都會不斷變化。
問學業
頽左幾日
3 8 7
THX
未來同男朋友既關係會點
2 5 6
謝謝
考唔考到我想讀既科? 7 6 4
Thx 巴打
好吧 我慢慢等
7,4,1

12月可以番工未?
我fd有學八字 佢話叫我背晒d天干地支五行再去搵老師跟 不過而家好多老師都未必有料 佢自己係自學
暫時失利而已, 太擺係心上只會繼續衰落去。
唔睇好, 有大危機即將要收皮。
入唔到。
未可以, 隔離飯香是你最大的問題。
背哂天干地支是基本。其次要理解10天干12地支每粒字既意義。之後再熟讀刑沖合既組合, 然後再熟讀刑沖合的條件, 呢d都是基礎, 基礎唔好老師有冇料都是學唔成。
有勞巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞