[A/I] Fantasy life online [29] 終於開新post

1001 回覆
1 Like 4 Dislike

配信日 2018年7月23日
会社 Level5

rpg

最多4人合作

可創造角色

職業多種類
分普通,上級職業

抽蛋

冒險

建築

https://youtu.be/hJFjzju1XCMhttps://youtu.be/hJFjzju1XCM

Q&A

Q&A

Q: 首刷刷咩好
A: 愈多五星愈好,有人抽到六粒五星,你自問有耐性刷到就俾心機刷啦
無一隻五星係無用既,你覺得佢廢全因為你唔識用佢
首抽建議上嚟問,排名經常變動,見到一堆負評就知你抽到好野

Q: 點轉職
A: 主線打完1-2, 係地圖左面會出現職業神像, 兩個選項揀右邊

Q: 點生產
A: 生產職業共5個, 成功轉職第一次會送相對應建築, 建築入面可以生產

Q: 人物技能升邊種好
A: 由左至右, 基礎能力/攻擊段數/被動技能/主動技能, 請自行判斷, 個人戰鬥職業會先升主動技能

Q: 日任係做啲乜柒
A: 上至下,討伐一次/探索一次/工作一次(係建築揀仕事)/耀日一次(即係打強化珠)/完成以上任務

Q: 神之試練係咩?
A: 主線完咗之後,係星之庭園會出現新任務,做完送裝備
1. lvl 60以上大佬討伐
2. 每個職業故事完成或職業到達lvl60

Q: 職業主動技同武器主動技分別點開?
A: 職業技:長按後放手出技
武器技:長按儲氣之後加隨意一個方向放手

Q: 有時迴避個陣會出技, 係咩玩法?
A: 代表你迴避傷害成功, 除咗碌地個陣無敵唔食傷之外, 仲獎你出招技而唔扣SP, 一般係對應人
物連招最後個下

Q: 釣魚咁難釣既,點玩架?
A: 釣魚跟佢方向拉:

藍箭咀扣魚血, 魚線減耐久

紅箭咀魚線回復耐久, 跟方向拉一下會show good, 之後放手,
唔好再拉, 拉又扣唔多魚血, 但魚線減耐久

見到耐久回滿左又紅箭咀
可以儲下力, 放手 = 用角色技 /
儲力往外拉即刻放手 = 用武器技

Q: 點先知幾時朝早,幾時夜晚?
A:
我就係等1001
諗住下晝活動update先推爆佢
都係算了

6點幾放工望下新ge 3個難度玩d咩
超級, 極級, 傳說級
屌又多一個討伐
咁似之前個水討伐打孖黎
屌佢早一個月仲有熱情個時出咪好,而家搞到唔知打唔打好
唔係咁刺激呀嘛

打完龍絆再諗下
2個活動
2個都要38000分
加埋76000分
等旺巴強戰回歸
都幾難打下
負評俾LV1唔係俾你

GAME都無入..由9佢啦...反正佢送的野除左覺醒石都無春用
等攻略
負得好!
入GAME一望..多左件獸殺裝..
如果佢公佈返10月應該要實裝的野
考慮下肝肝去...隻BOSS換暗屬當第2個討伐仲要OVERLAP咁仆街...
係,已經心繫龍絆
因為龍絆對玩家太好

而家得閒先玩下FLO,本身諗住換套網返黎就算,而家多一套要換
三腳喵巴準備棄驚
佢唔似隔離屬武咁影響咁明顯
基本你上4凸完已經>你齊一套但係無凸
咁肝黎做咩
留返俾課長CARRY啦
不過都應該試下換果件獸殺裝
個新討伐係咪又炸彈秒殺玩家?
無時間入去睇, 剩係睇左有咩換 等其他人包膠下
BTW任貓我都係打完金, 仲有銀銅要肝, 鬼得閒理D廢裝住
冇入驚幾日,咩黎?
今日多左個討伐, 多左套裝做獎勵
見佢寫有獸KILLER功能
1件ONLY
唔係成套的效果
⋯好勁咖?

⋯⋯不過算啦,有冇人要我acc
我諗增傷1.1 -1.2咁上下..
第一野打落去有KILLER字眼果D呢
賣帳 ?
FLO帳值錢咖咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞