今天先知鱷魚係水底係行路而唔係游...

324 回覆
7243 Like 39 Dislike
打份工啫
當然以你知識水平當然唔係常識喇,可能你嘅常識就係食瞓痾玩下抖音咁囉

正解是右邊!鱷魚和多數爬行動物一樣都是外溫動物,生理代謝上相對內溫動物來的低。換句話說,牠們不需要額外的能量來保持體溫。對應這樣低代謝的生理機能,牠們看起來總是懶懶的(就跟你家的蜥蜴寵物一樣),你甚至可以發現某隻鱷魚待在原地好幾個小時。因此,水面上保持警戒、留意周遭,水面下的身軀,就順著地心引力垂著就好了。

至於左邊的姿勢,比較像是鱷魚開始游泳的時候,四肢貼著身體,頭、身軀和尾巴都在同個平面上,以強而有力的尾巴左右蛇行扭動向前進。
依句真係要比你自己睇番
個post一開波根本就冇人認真
用下腦都知佢哋係覺得得意當搞笑咁睇派下膠推下
得你自己缺乏幽默感以為佢哋係真心同冇常識
仲騎劫埋無啦啦同人鬥家陣常識問答比賽咩
「......唔好搞到大家咁尷尬喇,你走吧喇」
連個輕鬆post都要見到你依啲麻煩友真係阻撚住哂
又多個理解能力有障礙嘅人,標題講係行路同游嘅分別,唔係你所講嘅係靜止狀態!等於你雙腳平排企係度,我話你係咁行路或者跑嘅分別
人類都唔係個個識遊水啦

行路得罪你咩
又幾搞野
我都唔明D人點解硬係要同佢嘈
咪比佢上網威返次囉
唉 條友好撚煩
笑人弱智你都幾冇道德
你個名 笑撚咗 迷埋d大陸韓星學人笑人
咁點解係陸地行得咁慢,係水到就行得咁快
就係唔想俾身邊朋友知真身先改埋呢啲同真人差別大嘅名咋!
係唔一樣,但係差別好少好少好少
少到接近零
所以通常都當一樣,除非幾百萬層樓咁就同地面差別大
兩邊都係煩膠
( Show Blocked User - 王嘉爾老婆 )
( Show Blocked User - 王嘉爾老婆 )
因為鱷魚既身體構造本身就係係水入面生存而設
所以陸上既鱷魚某程度上係弱啲
點解依家創意台啲人咁認真
騎劫嚟講唔錯 完全封鎖
樓上做乜鳩 係人都知搞笑嫁啦
係都有王嘉爾老婆呢d傻仔衝出黎柒
好似d人睇魔術 係個袋變隻兔仔出黎 講句一定係假 隻兔一早係個袋到一樣 最有常識係你啦
屌條友真係癲癲地 起撚晒鋼咁款
唔知係咪平時屋企人好少聽佢講野果啲廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞