Scrum個standup meeting真係好on9

13 回覆
1 Like 0 Dislike
朝朝早 成班友
一字排開 it狗企一邊 manager企一邊
逐個講自己琴日做過乜 今日會做乜
十足十槍斃行刑審犯咁
香港文化行scrum真係笑而不語
奉勸各位入左行scrum既公司真係早人離場

利申: 準備月尾 遞信
朝朝早 成班友
十足十槍斃行刑審犯咁

係咪Z字頭個間呀
利申:做過
朝朝早 成班友
十足十槍斃行刑審犯咁

係咪Z字頭個間呀
利申:做過

Scrum 個原意係好既,但唔可以為Scrum而Scrum

好多時候都係講就Agile,做就waterfall
改做free discuss算啦
Scrum 個原意係好既,但唔可以為Scrum而Scrum

好多時候都係講就Agile,做就waterfall

所以真係得啖笑囉
其實如果平常工作嘅時候有足夠溝通
即係平時已經交代哂3樣嘢
而且唔關事嘅人亦唔洗接收多餘嘅資訊
咁係咪冇必要scrum呢
其實如果平常工作嘅時候有足夠溝通
即係平時已經交代哂3樣嘢
而且唔關事嘅人亦唔洗接收多餘嘅資訊
咁係咪冇必要scrum呢

港豬鍾意下下都拎d model出黎學西方呀嘛
俾多十年佢都學唔到
朝朝早 成班友
十足十槍斃行刑審犯咁

乜你又玩過呀~~~
五仔?

就係玩過 覺得噁心先離場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞