如果我係backup佬 生活應該係點?

95 回覆
337 Like 5 Dislike
笑死 我都唔明點解d人講到backup佬好辛苦好偉大咁

啲人係咪以為做直播剩係夠鐘開台打下機就夠
keep住2個鐘講啲唔係廢話嘅嘢唔係咁易 更何況美國嗰啲全職直播8個鐘
相反做backup嘅剩係夠鐘就開始錄,錄到佢直播完就搞掂,其間最多咪睇住會唔會錄錄下出問題
之後剪下頭尾,分做兩條片,上床瞓教等render
瞓醒就upload上youtube,收工
真係辛苦晒喎backup佬
支持backup 佬果堆人都唔知咩心態

佢地以後就去youtube 睇backup 片算啦,唔好污染個chatroom 好嗎

達哥肯開訂閱同埋chatroom較sub only mode咪好
當堂清靜晒

仲要俾班小學雞串late tat

撐backup 佬既都係弱智,偷人野仲咁撚口響
最尾個句

唉心酸

backup佬仲賤過炒股佬

人地都要moon住個市

小兒麻痺都做到backup佬

按粒制搞掂

你值唔值cap咁多水

無達哥你地屎都無得食

你地只係依附係鯨魚上面個d乞衣魚

比返d錢達哥
去老蘭扑完女訓醒就會心微心
個傻仔又直播完比我UP 片了
老實講,要達仔告佢佢自己都唔想,達仔份人不嬲都係唔想搞咁多野,我諗佢都唔想咁樣逼死backup佬,先唔理chatroom班小學雞先,佢地下次開台佢地再嘈唯有召喚眾兄弟pm佢屌爆佢老母,我知道好多人都想殺雞儆猴,告backup佬/要佢嘔返晒啲錢出黎,令其他人知道版權重要性,我自己都覺得版權係好重要,但有冇諗過達仔想唔想咁做?如果大家為左呢單野逼達仔告佢(佢講過話有人想要實質證據先會做到呢一步)咁我覺得達仔係呢件事上面只係淪為左警告世人版權重要性既一件工具,因為我諗佢事實上根本唔想做到咁絕。而點樣去處理呢件事,我覺得應該交返比達仔自己去諗。當達仔諗到要點處理時,backup佬亦要比兄弟同達仔一個交代。
有冇學生version?
人地只係一個學生黎咋
又無咁誇既,不過噤幾個制每月揾多你幾萬蚊咁囉

利申達哥真係好貪錢,竟然諗住想賺多啲

youtube冇開營利 twitch冇叫你比錢先有得睇

邊忽賺?
有冇學生version?
人地只係一個學生黎咋

我係小童 雖然我中五

backup佬同偷拍有咩分別?

偷拍佬:無我偷拍你套戲放上網邊有人睇你套爛片?

backup佬:無我backup d片邊有人睇達哥d片?

仲偷拍?成個直播業比你搞彎曬!
朝早7點半 比起身返工班傻鳩嘈醒
心諗呢d on9咁撚大個人腦都唔識用
返工搵錢正傻仔就繼續訓

朝早11點起身 落樓下茶記食個早餐 再笑下d廚房佬 搬運佬身水身汗

食完之後轉個彎去叫隻本地高級雞
今日20號 34d嘅apple已經換左身護士服等佢
而隔離suki 已經出左去買定聽日21號嘅學生服

出完火嘅backup佬 行過老麥同唐記見到一堆人排緊25蚊餐 25蚊飯
心諗 狗也不屌 恥笑完就上左健身室

一身運動裝嘅佢 都不忘帶返佢隻撈
當然佢唔係去做健身 而係呢度有條女好純
而且對腳又白又直
工餘時間比正常人多10倍嘅backup佬
當然有大把時間溝惦呢條女

你做咩㗎 點解呢日都見你咁得閒嘅?
條女問
backup佬自信地笑一笑
我做制片嘅 行業上都叫有d成就
youtube已經比左份認同我
呢行靠食腦 所以我多數時間都係比自己休息下 搵錢不過係幾秒鍾嘅事

從條女嘅眼光 backup佬知道
如無意外 下星期食埋餐半島 就上得床

到左晚餐 當然係留比正室
呀ling今晚着左條黑色齊gap裙
配黑絲高跟 真係睇到都扯扯地

飯後backup佬渣車同條女遊左轉車河
就返左屋企扑野
扑到一半 望一望鍾 仆街夠鍾backup

立即轉身離開呀ling個一線西
呀ling問佢 你做咩呀老公

backup佬答佢

做我正職 不過幾分鍾搞惦 你摸住碟等我

而呢個時候 某個人都岩岩趕返屋企 食左幾塊餅立即開台

黎特係唔係度?
不如叫佢畫出黎再配音
文呢?
為左正皮你個post專登開AC
大家真係要珍惜達哥啊
比達哥當潮文讀
睇到好心噏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞