零跳舞底運動撚 想學poping

34 回覆
0 Like 4 Dislike
想知零認識 手腳唔太協調 無跳舞底應唔應該開始

如果開始 初學有冇啲咩 地方可以學
我怕啲class 係有底嘅人學 完全跟唔到
依家 popping 已經被歸類為 old school,香港好似越來越少人學

不過學 popping 都唔建議係香港學,因為師資太參差

其實可以先上 youtube 睇教學影片,睇下美國或者 日韓,或者台灣既都得
笑到仆街
現今識跳popping既人愈來愈少。
自己上youtube從基本的自學,要每日不斷練習,好快會進步,唔係難事加油
因為真係零學識 , 想問初步黎學 上網睇片都夠?
星座 踩親你 道個歉
籃球 你憑咩話我3分鐘熱度。
三分鐘熱度我認 係得魔術
學一樣野都要摸索先諗適唔適合自己
其他我都有keep住做
你唔係黎幫我就真係算鳩數
上網睇片其實已經好夠用 , 而且你可以睇唔同人既方法 , 總有一個適合你
建議你上網打 都市閒情 阿舜
你會獲益良多
上網有片可以睇 我都係自學跳舞
我都有自學過popping 但自己睇好撚怪 唔知衰係邊
巴打 自學唔怕動作 做錯
香港都有好多好既老師教popping!
感謝巴打
初學暫時唔適合跟班學? 我怕自學啲動作唔啱
Breaking 點睇?
我係睇過其他post話 有啲跟course 好多有舞底都會參加 初學難跟 先咁問
你要吠唔好係到吠
初學有班上下當然好d,都係果句,最緊要大膽嘗試,唔好理其他人點睇
屌你咪衝出黎柒得唔得
有舞底 可以有好多種舞
Hip hop都有好多種
有跳開locking jazz 嘅 再黎上beginning course 自然容易上手
我個問題就係聽人講好多class都一堆舞底去 新手好難跟 應唔應該有更初步概念先去
你條智障就衝出黎吠 ,踩親你條尾?
就算有人教唔唔代表唔會錯
不過想進步得快啲就由最基本自學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞