爆相爆片:阿叔黃金右腳抽射 老鼠飛上一樓撻落地

216 回覆
825 Like 28 Dislike
咁就叫唔怕,佢個反應係慶祝
係個呀叔唔驚唔小心省落個兩個清潔工度姐
噉都有位狙擊
七鼠斬
愛護動物撚不願面對
都未怪隻老鼠整污糟隻鞋,居然會咁多人可憐隻老鼠
咁咪難為隻貓,明知自己有主人有人養,但要住垃圾房
正圖

btw偽善動物平等撚死全家
我估上上樓主意思係要尊重生命。老鼠係害蟲,如果侵擾到人,殺佢都係無可厚非,但踢老鼠依個動作畀人嘅感覺就係唔尊重同有點玩弄佢嘅感覺。 至於樓上ching話魚檔個例子又有啲唔同,扑暈條魚再劏係正常動作,但如果劏魚佬係一踢踢暈條魚再劏佢,點睇都唔太尊重生命啦。 所以個重點唔係殺唔殺嘅問題,係“踢”依個動作嘅問題
牙叔掛住攬實個袋左手做唔到平衡
仲有d人前波後食唔應 炒左啦
其實一腳踢暈佢都叫快,所以算係咁
笑撚到仆街
魚隨砧板上,扑暈再劏係恰當做法,但踢死隻老鼠又算唔算恰當先?以我嘅認知,香港後巷應該有捕鼠器,就算冇,食環都會派人滅鼠,咁樣做就最恰當,又點使勞煩市民踢死佢呢?
至於生命有尊卑依個概念係人類講嘅啫。動物從來只知道餓就搵野食,幾時會識分邊種動物尊就唔食,邊種卑就食?

利申:我唔係想抨擊你嘅睇法,亦無要求你認同我嘅睇法,只係想借機分享下,理性討論 (如果遇到同自己意見相反嘅人就鬧嘅話,咁咪仲惡過共產黨?)
雖然真係好慘
不過冇捉佢虐待到死其實算好
笑到收唔到聲
一腳踢暈左算係咁啦,人地走走下點用捕鼠器
高飛曲墜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞