一張圖看穿男童人緣差 邀32同學沒人幫他慶生

249 回覆
3644 Like 32 Dislike
我都係咁 係M記嗰d
細個唔識仲求佢請埋我
不過老竇最後都無帶我去 好羨慕人地有呢d野搞
自己窮撚屋企咩都無
已經完美解釋咗點解啲人唔去生日會
獨立D得唔得?
點解一定要人一齊慶祝生日
明明生日係私人野黎 又唔係大家一齊果日生日
一個fd 都無,真係佢問題
Ni你老母咩
衝出黎搏屌
垃圾拼音撚
可能我偏見
我成日覺得小朋友生日會
都只係班呀媽擺小朋友上枱
無人去可能唔係小朋友問題而係個呀媽

我就唔信會有家長比個6歲小朋友自己去人地生日會
應該係班家長唔妥個老母,就算個仔女想去都唔比去
得返同媽媽一齊食pizza 睇字都好想喊
終於搵返張gif, thanks bro
唔去就覆人唔去啦 已讀不回真衰格
好慘 咁細個就做毒撚
未開過 老母比廿皮算
童年陰影
https://www.youtube.com/watch?v=IUu9F4wIG-0

底下啲留言,好似都有唔少人細個果陣/幫仔女搞birthday party但係無人去

到底咩原因呢?
有啲壽星又形容到本身唔係咩犯眾憎人物,甚至可能係學校人緣幾好,不過人緣好同有班死黨有段差距

定係對搞手家長黎講,佢地覺得大型party係一個好活動
但對參加嘅小朋友或者小朋友嘅家長黎講,山長水遠用一日/半日假期去參加party係好麻煩同晒時間?
又要揀著咩衫,又要同其他家長吹水,又要諗買咩禮物
索性有啲覆都唔覆, 心諗: 唔覆=唔想去, 唔當面say no, 你自己心照啦
等到了
agree,
日本經典漫畫: 巨人之星
唉屌見到我自己
細個知自己事,見人地搞生日會好多人去係好型既,細個心入面係想搞
無講出黎,但屋企人都知我都想要呢d,就問我搞生日會好唔好
我果陣都係話...唔好啦,唔洗啦
係我太老成定點?
有感而發
好心up
又諗起細個,8婆女同學搞m 記生日party 請晒全班
係無請我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞