Google Night Sight APK檔流出

109 回覆
53 Like 5 Dislike
應該慢姐。。可能load 一陣先有張相
好撚勁
可惜限定
用緊gcam
前鏡都有night mode
手持長曝光呀
係咪要pie先用得?
Pixel 呢個真係黑科技喇
Lm
放Pixel 2 XL
利申:今朝已試玩
其實有幾勁??Olympus m43 format em1ii加pro lens
做到真手持五至八秒。 相機個底仲要咁大,雖然係m43

https://petapixel.com/2016/11/07/olympus-e-m1-mark-ii-can-capture-sharp-5-second-exposures-hand-held/

https://m.mobile01.com/newsdetail/20440/olympus-om-d-e-m1-markii
你係咪智障?
呢到講手機你冇拉拉講乜撚野相機?
防震技術咪一樣。 olympus都話過cmos sensor 愈細,防震技術愈易做。 真手持長曝光簡本唔係咩難事,olympus 一樣有技術做, 做唔做就另一回事。 唔好睇到手持長曝真係咁難先得架
得啦 叻啦 出返去啦
屌你真係智障架喎
人地olympus話係防震技術易做係相機層面姐
有講過係手機方面咩?相機咁大部100%空間都係為左影相,手機呢?

你同話客機飛得咁慢架,戰機飛得快好多,仲可以再快d有咩分別

手機影相只係其中一個功能,同專為影相既相機比根本冇得比
全世界 基乎得olympus 做到
但係咁大部機 細m43 先可以做到
手機鏡頭 成粒元件 ois 範圍 仲細過粒m43 sensor
你咁拎黎比較 直係
你不如屌點解pixel 影出黎 唔級中片幅機靚
你完全唔知發生緊咩事

Google night sight根本唔係手持長曝 只係效果似

night sight係自動根據光暗影6-15張相
再用ai 飛走太震既相,用ai denoise, 用ai對位合併相,用ai 估白平衡

日頭用, night sight會影10張內 iso50 + 快門 1/幾十
太暗,night sight會影15張 快門1/3 + 推爆iso

咩場景都用得, 唔怕手震係因為快門最多1/2秒

呢d 叫computational photography
傳統相機廠玩AI攝影,下世都未追到Google
pixel2 今朝DL左,夜晚試左真係好癲
影完相要load幾耐
我都係pixel2
大約3-4秒咁上下
3秒左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞