[有生之年系列]驅魔少年 230

64 回覆
3 Like 1 Dislike
https://tw.manhuagui.com/comic/4683/397976.html

終於開始解謎

唔知仲有冇人記得依套野
又係果D死咗果個其實唔係馬納而係隻狗
整合下
馬納唔係話左原來係千年伯爵 不過佢好似精神分裂唔記得左自己係馬納咩?
同埋紅衣主教比孖仔捉左
到底會唔會爛尾呢
馬納應該係已經分裂左既千年伯爵
精神分裂唔記得左自己係馬納就應該係或者類似
如果唔係無理由唔認得細個既艾連
但係有個位我都諗唔通,到底艾連果陣call果隻惡魔係乜水黎
點解call馬納又會call到,定係成段原來又係假記憶
一定會
如果將d唔合理既野解釋晒做假記憶,我會覺得爛爛地尾
分分鐘真係CALL咗隻狗
諗下有冇尾好過啦
如果係既真係笑左
隻狗識講野 ?
爛左尾嘅仲有
奏者明明係佢+蒂姆,蒂姆死左都可以開方舟走佬
諾亞個邊多左D人又有返隻方舟 之前打個次明明未copy晒
睇返wiki 馬利安係馬納個細佬?!
都可以解通既
14號本身就有完整奏者資格
如果14號未開始覺醒就需要艾連+蒂姆
而家14號開始左覺醒就可以唔需要蒂姆
之前隻方舟我記得主要部份都copy晒,係卵果part未copy晒停左所以惡魔卵壞左
方舟本身應該functional
師父係馬納個細佬我好似無乜印象,可能我記漏/睇漏
馬納個細佬係涅亞,個巴打應該記錯。
可能蒂姆係隻狗
wiki話伯爵分裂做馬納同涅亞 好似係有件咁嘅事
但馬利安係細佬真係唔記得有講過
艾連同蒂姆一早已經係朋友
師父又話想破壞蒂姆
蒂姆係而家唯一既路標

套野落咁多伏筆
真係超大機會兜到爛尾
馬利安只係一個奇怪嘅協力者,唔係咩細佬
開方舟只要記得琴譜就得(好似係)
因為教團啲人仲用緊方舟
定用緊之前allen開既門呢🤔
之前開既門
屌 隔太耐 都唔記得曬之前d劇情
呢個真係寫實,明明教團自己又無能,要有亞連先用到方舟,但又要對亞連呼呼喝喝
可能作者自己都唔記得
其實自從轉左季刊就劇情亂哂
馬納就係伯爵
隻狗就係Allen
第14 上一次轉生又見過allen(仲要係大人版)
咁Allen 本身又係邊個?
其實冇話隻狗一定係ALLEN
睇埋下集睇下點
可能係蒂姆又可能係假馬納又可能係ALLEN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞