[Nespresso]有無Nespresso用家

1001 回覆
13 Like 31 Dislike
巴打唔洗訓
各位早晨
公司有corp版嗰隻薄身capsules, 朝朝加冰自制凍齋啡
今日飲咗india
今日都係尼加拉瓜
按一野有幾多ml...
邊度買機平
鐘意飲latte/flat white
買左打奶器用左幾次好懶冇用到 直接倒奶落咖啡到算
覺得最正嘅奶係meiji 4.3 (紅色包裝) 同維他家庭牛奶 其他奶沖的話就唔夠佢地香 大家可以試下
喱家有sogo thankful week買機加打奶器好似有平
鐘意飲latte/flat white
買左打奶器用左幾次好懶冇用到 直接倒奶落咖啡到算
覺得最正嘅奶係meiji 4.3 (紅色包裝) 同維他家庭牛奶 其他奶沖的話就唔夠佢地香 大家可以試下
喱家有sogo thankful week買機加打奶器好似有平

呢隻勁好飲
巴打d奶會凍落定整熱佢先?
算啦巴打
用得呢類機,根本唔會理質素好唔好

每個人想要既野唔一樣
門市買啦 而家全部機除咗最平果部8折 呢部先$2390
PS 前伙記
咁又唔係 淨計espresso, nespresso 好過 Pacific 同 starfuck好多
方便就認同既
真心禁個制就有
但 Quality 好,就真心不敢苟同

乜野都唔講
單單講 咖啡豆磨成粉之後
15分鐘內會散一半香氣
30分鐘內香氣得返 1/4

咖啡豆炒完之後又有保存期
幾靚既豆,放多過 1個月都走哂味
失去哂所有層次感同變化

capsule 放係門市上架
當你買完即刻飲
擺左都唔止3個月啦
點同人鬥
咁我又認同你講法喎
仆佢個街
2699包80粒capsule
所以粒capsule 先要用鋁同密封包裝炸麻
你拆一粒倒出黎聞
計埋佢個份量 5g 粉定幾多一粒
其實香味係有既
咁要同自己手磨比
當然有差距既
一粒capsule先幾蚊,連埋機價圍返一杯成本都唔洗6蚊,沖杯咖啡仲要十秒都唔洗

我唔要求杯咖啡10分,咁平咁方便7分已經好夠,起碼好過即沖嗰啲先
咁呢個抵啲 送埋杯
講開即溶

即溶真心會飲壞腦
所有咖啡入面,品質最差就係即溶

入面會有好多壞豆爛豆
但引導健康問題既,唔係呢啲壞豆
而係要掩蓋壞豆味道既添加劑
大量既添加劑
門市係咪無做呢個promo 要online store買㗎?
整定冰滴,一樣有好野飲
個人口味人人唔同,你試下先再評論
啱啊,自己鍾意就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞